Senki sem az, akinek látszik

2001.02.09. 16:11
Li Mu Baj (Chow Yun Fat), a híres népi harcos is inkább vinné már a gyerekeket az oviba, de minden jó szándék hiába - egyszerűen nem tud leállni. Szerelme, Ju Su Lien (Michelle Yeoh), a tisztalelkű testőrnő is szívesebben stoppolna zoknikat. Csakhogy régi ellenségük, Jade Róka, a rablónő folyton keresztülhúzza nemzetgyarapító törekvéseiket. Tanítványa a szépséges Zsen, aki Li legnagyobb bánatára esküvő előtt áll, szintén több mint tisztelettudó ara.

Mestere a harcnak, de sajnos a rossz oldalon áll. "Majd én megjavítalak !"- gondolják hőseink és egy erősebb nekifutással meg is oldják a feladatot. Ráadásként Zsen kedvesét, a féktelen keleti útonállót is egy kolostorba irányítják. Közben pedig gyakran ütik egymást, nagyokat repülnek a levegőben, harcolnak bambuszrügyeken és árva pandákat visznek a WWF helyi telepére.

Akinek pedig nem jut eszébe, hogy Jüen Vo Ping neve honnan is olyan ismerős, az gondoljon csak vissza a Mátrixra - ő ötlötte ki a küzdőjeleneteket.

Konfuciánus mélységekbe keveseket visz majd magával a film, de nem csak gyakorló utcai harcosok érdeklődésére tarthat számot. Mindenki nézze meg, aki szerette a korai Jackie Chan-filmeket és a kínai népmeséket.