Terézvárosban kulturáltan kell szórakozni

2009.12.09. 15:58
Csendakciót indítanak a Terézvárosban, erről Verók István polgármester és Róna András, a terézvárosi vendéglősöket tömörítő szervezet vezetője sajtótájékoztatón számolt be Budapesten.

Verók István elmondta, a kampány részeként plakátokon, söralátéteken és egyéb szóróanyagokon kérnek csendet a kerületben szórakozóktól. Hozzátette, az önkormányzat által is támogatott civil kezdeményezéshez csatlakozott több ismert művész és zenész; az "arcukat adták" a kampányhoz.

A polgármester emlékeztetett arra, a kerületi csendrendelet körüli balhé kitörése után végül sikerült olyan kompromisszumos megoldást találni, amely mind a lakók, mind a vendéglősök és a szórakozni vágyók érdekeit szem előtt tartja. A szabályozást, amely megtiltotta, hogy a vendéglátóegységek szeptembertől 22 óra után nyitva tartsanak, úgy módosították, hogy most akár 6 óráig is nyitva lehetnek, tette hozzá.

Róna András, a VI. kerületi Vendéglátóipari és Élelmiszerkereskedelmi Üzletek Érdekvédelmi Egyesületének vezetője elmondta, az akcióval a kulturált szórakozásra akarják felhívni a figyelmet. Ezért a plakátokat és a szórólapokat a környék szórakozóhelyein és vendéglőiben is kihelyezik.