Szőcs megadóztatná a pornót és a giccset

2010.06.22. 10:12
Belső megtisztulást ígért és több pénzt kért a kormányzattól a kulturális terület új vezetőja, Szőcs Géza, akivel a Magyar Nemzet készített interjút. Szőcs hangsúlyozta még a pártatlan bizottsági döntések fontosságát is.

Az államtitkár megerősítette, hogy ha július 31-ig megkapják a javaslatokat a szakmától, akkor a Márai-program ősztől megvalósulhat.

A megszűnő kulturális járulékkal kapcsolatos kérdésre Szőcs Géza elmondta: kezdeményezni fogja, hogy bizonyos kategóriákban - pornó, giccs - olyan szigorú adót vezessenek be, amiből a kultúra részesülhet. "Így nemcsak azt fejezzük ki karakteresen, mi az, ami hordoz kulturális értéket, és mi az, ami nem, hanem a befolyó bevételeket az értékes kultúra támogatására tudjuk fordítani" - mondta a kulturális államtitkár a Magyar Nemzetnek.

A kulturális járulékot éppen azért szüntetik meg, mert a megadóztatott termékek, kazetták, lemezek, írható-CD-k, DVD-k eladása csökken. Helyettük a lottóbevételek adójának 90 százalékát kapja az ebből működő Nemzeti Kulturális Alap. A szigorúbb giccs- és pornóadóztatásra így akkor sem lenne szükség, ha nem jelentéktelen összeg lenne.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport