Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Rockenbauer a kulturális és sajtó bizottság előtt

2000.11.21. 19:30
Több elhalasztott törvénymodósítást és törvénytervezetet is be kíván nyújtani Rockenbauer Zoltán, a Nemzeti Kulturális Örökség minisztere, derült ki az Országgyűlés kulturális bizottságának keddi ülésén. A minisztert eddigi tevékenységéről és a minisztériumával kapcsolatos további tervekről hallgatta meg a bizottság.
Rockenbauer Zoltán
"Viszonyunk a KKDSZ-szel nem harmonikus, ámde rendszeres"
Rockenbauer közölte: már a jövő héten megkezdődhetnek a hatpárti egyeztetések az egyházakról szóló kétharmados törvény módosításáról. A minisztérium tervezi továbbá a hazai filmfinanszírozást megoldó filmtörvény és a műkincsek sorsát és a védettség fogalmát egyértelműen tisztázó "integrált örökségvédelmi törvény" megalkotását is.

Több ellenzéki képviselő is kifogásolta a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetével (KKDSZ) folytatott bértárgyalások menetét. Pál Béla szocialista képviselő szerint a KKDSZ 14,6 százalékos bérfejlesztése nem áll összhangban a Fidesz 1998-ban meghirdetett "fókuszált" béremelésével.

A kultuszminiszter elmondta, hogy nem kívánja ebben az évben újra benyújtani a médiatörvény európai jogharmonizációs célú módosítását az Országgyűlésnek. Lendvai Ildikó szocialista képviselő ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy az Európa Bizottság jelentésének médiával foglalkozó fejezete elmarasztalta az Országgyűlést a közszolgálati médiumok élén álló csonka kuratóriumok miatt. A törvénymódosítást az ellenzék által törvényellenesnek minősített kuratóriumi elnökségeinek működése miatt - egyszer már leszavazta a T. Ház.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?