Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Miniszteri elismerést kaptak a Megasztárok

2005.08.19. 19:54
Augusztus 20-a alkalmából érdemkeresztet kapott többek közt a Nyócker rendezője és az Anima Sound System alapító tagja is.

Miniszteri elismerésben részesült a Megasztár tehetségkutató verseny hat versenyzője, akiket Bozóki András kulturális miniszter jutalmazott augusztus 20-a alkalmából pénteken Budapesten.

"Először nem mertem belépni az épületbe!" - mondta zavartságtól meghatottan az MTI-nek Gáspár (Laci) László, a tavalyi Megasztár harmadik helyezettje az ünnepségnek helyt adó Iparművészeti Múzeum előcsarnokában.

Augusztus 20-a alkalmából Bozóki András kulturális miniszter több mint 100 embernek adományozott Sólyom László köztársasági elnök és Gyurcsány Ferenc kormányfő előterjesztésére különféle állami díjakat. A rendezvény záróakkordjaként kaptak "miniszteri elismerést" - díszes oklevelet - Tóth Veronika, Oláh Ibolya és Gáspár László, a 2004-es Megasztár első három helyezettje. Továbbá az idei tehetségkutató dobogósai: Molnár Ferenc "Caramel", Palcsó Tamás és Tóth Gabi.

Meg a sztárok

Az ünnepelt Megasztárosok közül az MTI-nek többen is elmondták, hogy készítik új vagy újabb albumukat, emellett továbbra is fellépnek a TV2 kötelező jellegű koncert turnéján.

Anima és a költőnő

Az augusztus 20-a alkalmából több tucat művésznek, festőnek, írónak, egyetemi írúnak és zenésznek adták át állami kitűntetéseket, köztük a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült többek közt Gauder Áron, a Nyócker című amimációs film rendezője is az alkotás itthon és külföldön elért sikereiért.

Ugyanebben a kitűntetésben részesült Prieger Zsolt zenész, az Anima Sound System tagja is a magyar underground zenei irányzatban elért eredményeiért, míg Karafiáth Orsolya költő, műfordító a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztjét kapta kulturális szervező és irodalmi munkásságáért.