Miniszteri elismerést kaptak a Megasztárok

2005.08.19. 19:54
Augusztus 20-a alkalmából érdemkeresztet kapott többek közt a Nyócker rendezője és az Anima Sound System alapító tagja is.

Miniszteri elismerésben részesült a Megasztár tehetségkutató verseny hat versenyzője, akiket Bozóki András kulturális miniszter jutalmazott augusztus 20-a alkalmából pénteken Budapesten.

"Először nem mertem belépni az épületbe!" - mondta zavartságtól meghatottan az MTI-nek Gáspár (Laci) László, a tavalyi Megasztár harmadik helyezettje az ünnepségnek helyt adó Iparművészeti Múzeum előcsarnokában.

Augusztus 20-a alkalmából Bozóki András kulturális miniszter több mint 100 embernek adományozott Sólyom László köztársasági elnök és Gyurcsány Ferenc kormányfő előterjesztésére különféle állami díjakat. A rendezvény záróakkordjaként kaptak "miniszteri elismerést" - díszes oklevelet - Tóth Veronika, Oláh Ibolya és Gáspár László, a 2004-es Megasztár első három helyezettje. Továbbá az idei tehetségkutató dobogósai: Molnár Ferenc "Caramel", Palcsó Tamás és Tóth Gabi.

Meg a sztárok

Az ünnepelt Megasztárosok közül az MTI-nek többen is elmondták, hogy készítik új vagy újabb albumukat, emellett továbbra is fellépnek a TV2 kötelező jellegű koncert turnéján.

Anima és a költőnő

Az augusztus 20-a alkalmából több tucat művésznek, festőnek, írónak, egyetemi írúnak és zenésznek adták át állami kitűntetéseket, köztük a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült többek közt Gauder Áron, a Nyócker című amimációs film rendezője is az alkotás itthon és külföldön elért sikereiért.

Ugyanebben a kitűntetésben részesült Prieger Zsolt zenész, az Anima Sound System tagja is a magyar underground zenei irányzatban elért eredményeiért, míg Karafiáth Orsolya költő, műfordító a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztjét kapta kulturális szervező és irodalmi munkásságáért.