Borókai Gábor a Heti Válasz élén

2007.01.23. 17:41
Az Orbán-kormány kormányszóvivője, a magazin főszerkesztője kapta a lapigazgatói posztot.

A Heti Válasz című lapot kiadó Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.-t január közepétől Borókai Gábor lapigazgató-főszerkesztő irányítja - ezt maga Borókai Gábort tudatta kedden az MTI-vel.

"Lapunk kiadóját - január közepétől - Borókai Gábor lapigazgató-főszerkesztő irányítja, miután Szalay-Bobrovniczky Kristóf távozott pozíciójából. A kiadó igazgatásában Bánhegyi Zsófia lapigazgató-helyettesként - a hirdetési, marketing és terjesztési ügyekért felelve -, míg D.Nagy Ibolya gazdasági igazgatóként vesz részt" - fogalmazott közleményében az új poszt birtokosa.

 Az Orbán-kormány idején kormányszóvivőként dolgozó jelenlegi lapigazgató-főszerkesztő arra is kitér, hogy a Heti Válasz az elmúlt években a nyomtatott sajtóban kiemelkedő mértékben növelte példányszámát és hirdetési bevételeit, s olvasói köre is megduplázódott.

Mint hangsúlyozza, a Heti Válasz a változás után is mértéktartó és mértékadó orgánum kíván maradni. Elek István, aki akkor Orbán Viktor miniszterelnöki főtanácsadója is volt, a Természet és Társadalombarát Fejlődésért Közalapítvány (TTFK) kuratóriumának elnökeként 2001. április 12-én jelentette be, hogy a TTFK kiadásában, Heti Válasz címmel jelenik meg "az új évezred hetilapja".

Három év múlva, 2004. április 30-án került nyilvánosságra, hogy három magánszemély és a Heti Válasz Alapítvány (HVA) közös tulajdonában lévő Sasliget Tanácsadó Kft. vásárolta meg a hetilapot kiadó társaságot a TTFK-tól. A Sasliget Kft.-t tulajdonló három magánszemély Csák János, a MOL korábbi vezérigazgatója és a Helikon Könyvkiadó jelenlegi tulajdonosa, Kékessy Dezső volt párizsi magyar nagykövet és Szabadhegy Péter üzletember.