Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Konfliktusok a Tragédia közvetítése körül?

2002.03.11. 12:02
Schwajda György lemondását fontolgatja a Nemzeti Színház nyitóelőadásának közvetítése körül kialakult helyzet miatt - értesült a Magyar Hírlap. A Magyar Televízió élő egyenes adásban közvetíti az Ember tragédiáját.
A Magyar Hírlap értesülései szerint a Nemzeti Színház Rt. igazgatóját zavarja, hogy a Magyar Televízió élőben közvetíti az első premiert. Korábbi lapértesülések szerint Az ember tragédiájának március 15-i televíziós közvetítését maga a miniszerelnök szorgalmazta, s a direktor már akkor felvetette aggályait. A Nemzeti sajtóosztályán nem kívánták kommentálni az értesülést.

A napilap szerint a televíziós közvetítés előkészületei rendkívül nehéz helyzetbe hozza a rohammunkában próbáló a művészeket és a technikai személyzetet. A televíziós közvetítés módosításra kényszerítheti az előadást, a stáb által használt lámpák például befolyásolhatják az színpadon alkalmazott négy darab 8*12 méteres vetítővásznon futó videoanimációk látványát is.

400 millióért hangtompít a MÁV

Mivel a próbák alatt kiderült, hogy a közeli nagy forgalmú hídon közlekedő vonatok zaja élvezhetetlenné teszi az előadást, a MÁV közel félmilliárdos beruházásban, rohammunkában dolgozik azon, hogy a díszelőadását ne zavarja a déli összekötő vasúti híd forgalma. A Hírlap információi szerint híd egyik pályáján az elmúlt napokban már kicserélték azt a gumipólyát, amely csillapítja a vasúti sínek rezgését, ezáltal nem rázkódnak annyira a szerelvények.

Nyárig minden jegy elkelt

A Színház sajtóosztályán kérdésünkre elmondták: az Ember tragédiájára a nyári évadra elővételben elkelt az összes jegy, azaz a június 9-ig tartó szezon 27 előadására közel 25 ezren kiváncsiak. A Tragédiát követően Shakespeare "Vihar" című drámáját tűzi műsorra a színház. A Schwajda rendezte előadásra korlátozott számban lehet csak belépőt venni. A színház jegypénztárai március 16-án nyitnak.