Árpád
-2 °C
4 °C

Szorosabban együttműködik az NHH és az ORTT

2008.04.18. 16:12
Az Országos Rádió és Televízió Testület és a Nemzeti Hírközlési Hatóság együttműködése a jövőben a digitális átállás miatt szorosabb lesz, mint volt.

Az eddiginél szorosabb együttműködést alakít ki az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) és a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). A két szervezet vezetője erről pénteken állapodott meg.

Majtényi László és Pataki Dániel megbeszélésén elhangzott: az ORTT-nek és az NHH-nak számos közös feladata van, melyek a televíziós és rádiós digitális átállás miatt egyre fontosabbá teszik a két intézmény szoros együttműködését.

A felek abban is megállapodtak, hogy legkésőbb júniusban együttműködési megállapodást írnak alá.

NHH és ORTT

A Nemzeti Hírközlési Hatóság a gazdasági és közlekedési miniszter felügyelete alatt működő kormányhivatal, melynek feladata az elektronikus hírközlési, postai és informatikai szolgáltatások zavartalan, eredményes működésének és fejlődésének elősegítése. A hatóság a szolgáltatók és a felhasználók érdekeit egyaránt védi. Feladata a tisztességes, hatékony verseny kialakítása és fenntartása, valamint a szolgáltatók jogkövető magatartásának felügyelete.

Az ORTT ellátja a műsorszolgáltatási jogosultság és a műsorszolgáltatás céljára biztosított műholdas csatornák pályáztatásának és a pályázat elbírálásának feladatát. Ellátja a törvényben előírt felügyeleti és ellenőrzési feladatokat, műsorfigyelő és -elemző szolgálatot működtet. Rendszeresen ellenőrzi a vele kötött műsorszolgáltatási szerződések megtartását. Kezdeményezi a fogyasztóvédelemmel és a tisztességtelen piaci magatartás tilalmával kapcsolatos eljárásokat. Megállapítja a műsorelosztással, valamint a műholdas terjesztéssel történő műsorszolgáltatás díjának mértékét. A kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének megszegése miatti panaszok kivizsgálására panaszbizottságot működtet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?