Aláírást gyűjtenek a kétségbeesett Potter-fanok

2007.07.09. 15:39
Aláírást gyűjt Harry Potter megmentéséért egy brit könyvesbolt. A globális pánikot nemrégiben J.K. Rowling azon kijelentése robbantotta ki, mely szerint a most megjelenő Potter-könyv az utolsó lesz, ráadásul két központi karakter is meghal majd benne. A könyvesbolt vezetője szerint Harry Pottert nem is lehet megölni.

A Waterstone's brit könyvesboltlánc egymillió aláírást szeretne összegyűjteni a Mentsük meg Harry-t (Save Harry) elnevezésű kampánnyal, mely nem kisebb célt tűzött ki magának, mint hogy rávegye J.K. Rowling írónőt a Harry Potter regényciklus további folytatásainak megírására, írja a BBC.

"Nem kell már holnap elkezdeni"

A Harry Potter és a Főnix rendje című legújabb Potter-film múlt heti európai premierjén az írónő szomorúságának és megkönnyebülésének adott hangot legújabb regényének, az Angliában július 21-én megjelenő Harry Potter és a Halálos Szentek megírásával kapcsolatban, majd pedig megerősítette, hogy nem lesz több Potter-regény.

„Nem arra kérjük J.K. Rowlingot, hogy holnap álljon neki a folytatásnak, hanem arra, hogy ne zárja ki egy újabb Potter-regény megírását" - nyilatkozta Wayne Winstone, a könyvesbolt vezetője.

Az írónő egy korábbi kijelentésével is végletekig borzolta a rajongók idegeit, ugyanis elárulta, hogy az utolsó történetben két központi figura is meg fog halni.

Harry Pottert valójában nem lehet megölni

Winstone rávilágított, hogy mivel Harry Potter fiktív karakter, valójában nem lehetséges megölni. „Ismert tény, hogy Sir Arthur Conan Doyle megölte Sherlock Holmest, majd a rajongók és a kiadó unszolására pár évvel később mégis újból életre keltette. Harry Potter globális jelenség, épp ezért egymillió aláírás összegyűjtése eredményes lehet" - tette még hozzá a könyváruházlánc tulajdonosa.

Rowling pénteken a BBC-nek nyilatkozva, és hétfőn külön nyilatkozatban is megerősítette, hogy bár valószínűtlennek tartja a folytatást, nem zárja ki a lehetőségét, mivel mindig is úgy tartotta: "soha ne mond, hogy soha".

Az Amazonon eddig 1,6 millió példányt rendeltek elő a legújabb Harry Potter-könyvből. A Főnix Rendjének július 11-én lesz világszerte a premierje.