Március 2-ig pályázhatnak tévéelnöknek

2009.01.19. 12:14
Az ötödik MTV elnöki pályázatot március 11-ig bírálják el.

Miután egy héttel ezelőtt negyedik nekifutásra sem sikerült MTV elnököt választani, a köztelevíziót felügyelő Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriuma újabb pályázatot írt ki. A sorrendben ötödik pályázatra március 2-ig adhatják le elképzeléseiket az MTV elnöki posztjáért indulók. Az újabb pályázatról március 11-én dönt a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriuma

Mint arról egy hete beszámoltunk, a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége hétfőn Sztaricskai Tamást menedzsert jelölte a televízió élére. A döntést az MSZP-s és SZDSZ-es kurátorok, valamint az MDF-s tag támogatta. A jelölt azonban a civil kurátorokkal kiegészült, 35 fős nagykuratórium tagjaitól nem kapta meg a szükséges kétharmados támogatást, így az elnökjelölés negyedjére is eredménytelenül zárult.

A köztelevíziót felügyelő testület csütörtökön az újabb pályázat kiírása mellett döntött. A pályázatokat március 2-ig adhatják le a posztért indulók. A jelölteket március3-án és 4-én hallgatja meg a kuratórium. Az indulókról március 11-én dönt a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriuma. Az MTV elnöki széke tavaly március elején üresedett meg, miután lejárt Rudi Zoltán négyéves megbízatása. Ő volt a Magyar Televízió első olyan elnöke a médiatörvény 1995-ös elfogadása óta, akinek sikerült kitöltenie hivatali idejét. Ameddig nem lesz új elnöke a Magyar Televíziónak, a jelenlegi menedzsment (a közszolgálati csatornát 2008. március eleje óta az MTV alelnöke, Medveczky Balázs irányítja) viszi tovább a napi ügyeket.

Az eltelt csaknem egy évben, mások mellett, Székely Ferenc, Havasi János, Baló György, Szinetár Miklós, Szabó Stein Imre és Pálffy István is indult a Magyar Televízió elnöki székéért. A legutóbbi, negyedik fordulóban, összesen tizenöten, köztük Lévai Balázs, szerkesztő-műsorvezető, Rományi Béla, médiaszakértő, Meskó Zsolt filmrendező, és Simon András korábbi televízió-alelnök is elindult a pályázaton.