Gál
3 °C
16 °C

Igásrobotokat fejlesztettek ki az amerikaiak

2008.12.19. 12:26
A Galaktika Kiadó megjelentette a sci-fi magazin januári számát is, nehogy olvasni való nélkül maradjanak az SF-rajongók karácsonyra.

A januári Galaktika a lap 30., jubileumi évfolyamának első száma. A magazin ismét minőségi SF irodalmat kínál a rajongóknak, fantasztikus illusztrációkkal, nyereményjátékokkal és érdekfeszítő tudományos hírekkel.

Befejeződik például Isaac Asimov Vérvonal című kisregénye, Tom Anderson álnéven egy új magyar sci-fi-szerző mutatkozik be, és Karen Joy Fowler Nebula-díjas Mindörökkéjével is megismerkedhetnek az olvasók.

A havi téma az emberi agy csodáiról számol be, ehhez kapcsolódik az argentin Nicolás Saraintaris Érzékelések című novellája. Alekszej Besszonov a világűr teherszállítóinak kalandjait meséli el, a retró pedig Frederik Pohltól A csillagok atyja.

A 226. Galaktikában olvasható még egy interjú M. John Harrisonnal, a Fény című, a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozatban nemrég megjelent regény Arthur C. Clarke-díjas írójával. A filmajánló az Esti mesék ifjúsági moziját ismerteti, de bemutatkoznak a Discovery tévécsatornán látható viharvadászok és az amerikai hadügy által kifejlesztett igásrobotok is.