Jacko 400 millió dollárért térne vissza

2009.03.06. 11:02 Módosítva: 2009.03.06. 12:13
Tíz koncertet ad Londonban Michael Jackson, a legolcsóbb jegy tizenhétezer forintba kerül majd. Később világ körüli turnéra is indulhat az anyagi gondokkal küzdő énekes.

Michael Jackson tíz koncertet tart idén nyáron egy londoni stadionban, jelentették be Angliában. „Ezek lesznek az utolsó fellépéseim ebben a városban” - mondta az idén ötven éves énekes, aki ebből az alkalomból öt perc erejéig személyesen is megjelent az összesereglett párszáz sikítozó rajongója előtt. Bár délután négyre várták, végül másfél órás késéssel áll a színpadra.

A legolcsóbb jegy tizenhétezer forint

A húszezer fős stadionban az első koncertet július 8-én tartják, a jegyek ára ötven és hetvenöt font között (17 ezer és 26 ezer forint) mozog. Az énekes emellett új számokra is aláírt, és a visszatérésért összesen 400 millió dollárt tehet zsebre.

jackson

Később világ körüli turnét is terveznek, és 3D-film készül a Thriller alapján, tette hozzá a koncerteket szervező AG Live vezetője, Randy Phillips. Ennek a főszerepét állítása szerint akár Jacko is megkaphatja.

A londoni fellépésekkel 50 millió dollárt kereshet

„Ha a teljes három éves tervet végigcsinálja, akkor 400 millió dollárt kereshet, a londoni koncertekkel 50 milliót, de egyelőre csak a tíz fellépésre van szerződésünk” – mondta.

„Nagyon szeretlek benneteket – búcsúzott a közönségtől Jacko. - Azokat a számokat éneklem majd, amiket a rajongóim hallani szeretnének." Az énekes tizenkét éve turnézott utoljára, és legutóbb a 2006-os World Music Awardson lépett fel, de csak pár sort énekelt el a We Are The World-ből.