2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Nem kezelheti Jackson hagyatékát anyja

2009.07.07. 13:40 Módosítva: 2009.07.07. 13:44
A bíróság a múlt héten Jackson édesanyjára bízta a gyermekek feletti gyámságot, de az asszony emellett a hagyaték felügyeletét is meg akarta szerezni.

Michael Jackson ügyvédjére és a család egyik barátjára - végrendeletének végrehajtóira - bízta átmenetileg az elhunyt popsztár öröksége feletti felügyeletet egy Los Angeles-i bíró, s egyúttal elutasította Jackson anyjának kérését, aki maga szerette volna megkapni ezt a jogot.

Mitchell Beckloff, a Los Angeles-i Felső Bíróság bírája hétfői döntésével a Jackson-vagyon felügyeltére azt a John Branca ügyvédet és John McClain zenei producert jelölte ki a következő hetekre, akiket a popsztár 2002-es végakaratában öröksége kezelőiként nevezett meg.

A tárgyaláson Katherine Jackson, a sztár édesanyjának ügyvédje ismételten kifogást emelt a megbízottak ellen. A családhoz közel álló források szerint a Jackson klán szeretne időt nyerni részben a temetés, részben amiatt, hátha közben előbukkan egy későbbi keltezésű végakarat. Branca jogi képviselője azonban közleményében "helyes döntésként" értékelte a határozatot.

A bíróság a múlt héten átmenetileg Jackson édesanyjára bízta a gyermekek feletti gyámságot, de az asszony emellett a hagyaték felügyeletét is meg akarta szerezni, illetve legalább osztozni kívánt volna ezen a feladaton Brancával és McClainnel. Utóbbi kérését szintén elutasította a hétfői határozat.

A június 25-én váratlanul elhunyt énekes nyakig úszott az adósságban, ám bírósági dokumentumok tanúsága szerint így is több mint 500 millió dolláros vagyon maradt utána, melynek kedvezményezettjei három gyermeke, édesanyja és jótékonysági szervezetek.