Tüntettek a U2 ellen

2009.07.28. 19:14
Tüntetettek a környék lakói, mert túl hangosan pakoltak a U2 dublini koncertje után. A demonstráció miatt felboríthatja a turné menetrendjét.

Utcai tüntetésbe kezdtek a feldühödött dublini lakosok a U2 együttes fellépését követő színpad lebontási munkálatainak egész éjszakán át tartó hangzavara miatt.

A U2 koncertszervezőinek tervei szerint a Claw című turné díszleteivel megrakodott mintegy ötven teherautó már kedden felkerült volna egy Nagy-Britanniába tartó kompjáratra, az éjjeli hangzavar miatt a stadion előtt tüntető dubliniak azonban alaposan keresztülhúzták számításaikat. A zenekar illetékese, Jake Barry szerint ugyanis a demonstrálók teljesen felborították a világító-, hang- és televíziós berendezések szállításának menetrendjét.

A dubliniak megmozdulása veszélyeztetheti az ír banda európai turnéjának hátralevő részét. A U2 pénteken és szombaton a svédországi Göteborgban, hétfőn a németországi Gelsenkirchenben, augusztus hatodikán pedig a lengyelországi Chorzówban lép majd színpadra.