Árulják a Marilyn Monroe-éhoz közeli sírhelyet

2009.08.25. 09:06 Módosítva: 2009.08.25. 09:13
Nem csak a neves színésznő, de Hugh Hefner Playboy-alapító is a közelében nyugszik majd a vásárlónak.

További egy napig lehet még licitálni egy különleges sírhelyre Los Angelesben, amelyik közvetlenül Marilyn Monroe nyughelye felett van. A sírhelyre egy internetes aukciós oldalon lehetett licitálni, de a nyertes hétfőn visszavonta 4,6 millió dolláros ajánlatát - írta a Los Angeles Times című amerikai lap.

A sírhelyet az ott örök nyugalomra helyezett férfi özvegye kezdte el árulni, hogy kifizesse a házán lévő, több mint egymillió dolláros jelzálogot.

A japán pénzügyi bajba kerül

Az eBay nevű internetes aukciós ház hétfőn jelentette be, hogy megvan a nyertes licitáló a Monroe feletti sírhelyre. A meg nem nevezett nyertes 4,6 millió dollárt (865 millió forint) ajánlott a nyughelyért, amelyre augusztus 14-e óta lehet licitálni. A Los Angeles Times információi szerint egy japán ember tette a végső ajánlatot, amit azonban pár órával később már vissza is vont, pénzügyi gondokra hivatkozva.

A Los Angelesi Westwood Village Memorial Parkban lévő sírhelyet az 1986-ben meghalt Richard Poncher özvegye kezdte el árulni. Poncher a sírhelyet Monroe volt férjétől Joe DiMaggio baseballsztártól vásárolta meg 1954-ben, a mellette lévő hellyel együtt, amelyet feleségének szánt.

Az özvegyet, Elsie Ponchert képviselő bankár a Timesnak nyilatkozva elmondta, hogy a nyertes ajánlat visszavonása után levelet írt 11 másik licitálónak, akik 4,5 millió dollárt ajánlottak, hogy van még 24 órájuk ajánlatot tenni.

A férj hason fekve már nem kísért

Steve Miller elmondta: ha nem kapnak megfelelő ajánlatot, más utat keresnek a sírhely értékesítésére. A hetvenes éveiben járó özvegy elmondta, hogy férjének holttestét a Monroe feletti sírhelyről a mellette található, Elsie Ponchernek szánt helyre tennék át, mivel az özvegy hamvasztást szeretne.

A nő elmondta, hogy haldokló férfi kívánsága az volt, hogy közvetlenül a filmcsillag feletti sírhelybe temessék, hasra fektetve, máskülönben "élete végéig kísérteni fogja". A közvetlenül Monroe melletti helyet Hugh Hefner, a Playboy magazin alapítója vásárolta meg 1992-ben, 75 ezer dollárt (mostani árfolyamon 14 millió forint) fizetve a helyért.