Michael Jackson lehet az év popzenésze

2009.10.14. 13:02 Módosítva: 2009.10.14. 14:40
A júniusban elhunyt Michel Jackson az idei év legtöbb lemezt eladó művésze lett 5,7 millió albummal. 5 American Music Awardsra jelölték.

Az American Music Awardsra a rádiókban legtöbbet játszott és a legtöbb lemezt eladó sztárokat jelölik. A díjakról online szavazással dönt a közönség az ama.abc.com és az amavote.com oldalakon. A díjátadót november 22-én tartják a Los Angeles-i Nokia Színházban, élő adásban közvetíti az ABC tévécsatorna.

A Nielsen médiafigyelő szerint idén eddig 5,7 millió Michael Jackson-albumot vettek Amerikában. A 2003-as Number Ones gyűjtemény 1,9 millió példányban fogyott, ez lett az év legkeresettebb lemeze, pop-rock, és R&B kategóriában is esélyes a győzelemre. Emellett mindkét stílusban Jacko lehet a kedvenc férfi előadó. A sztár korábban már 22 American Music Awardsot nyert, 2002-ben megkapta "az évszázad előadóművésze" elismerést is.

Csak Taylor Swift, a 19 éves countrysztár kapott a popkirálynál is több, összesen 6 nevezést. Tavaly megjelent Fearless albumából idén 1,8 milliót adtak el. A különböző kategóriák esélyesei között ott van Lady Gaga, Eminem és a Kings of Leon is.