Madonna Brazíliában jótékonykodik

2009.11.10. 11:02
Egyelőre még csak utazgat az országban, es keresi, hol segíthetne.

Afrikai útját követően Brazíliában is a jótékonykodás lehetőségét keresi Madonna, aki a tervek szerint Brazília leggazdagabb emberével fogna össze a Rio de Janeiró-i szegénynegyedekben élők megsegítésére.

A világhírű énekesnő hétfőn Sao Paolóba érkezett meg, onnan magángéppel repült tovább, amelyet Eike Batista milliárdos, az ország legtehetősebb embere bocsátott rendelkezésére. Rio de Janeiro szövetségi állam kormányzója szerint szó van egy olyan program beindításáról, amelyet Madonna és Batista támogatna - idézte Sergio Cabral kormányzót az Estado de S. Paulo című újság.

Brazíliai útja során az énekesnő felkeresi a riói nyomornegyedeket, a favellákat. Sajtóértesülések szerint lehet, hogy találkozik Marisa Leticia da Silvával, a brazil elnök feleségével is. Bár a híresség pontos programja még nem ismert, szó van arról, hogy Brazíliavárosba is ellátogat.

Madonna a hírek szerint a legnevesebb fellépője lehet annak a 2010. április 21-én sorra kerülő koncertnek, amellyel a dél-amerikai ország fővárosának 50. születésnapját ünneplik.