Erzsébet
1 °C
4 °C

Vissza kell fizetni a Jacko-jegyek árát

2010.01.18. 16:44 Módosítva: 2010-01-18 18:33:18
Folyamatosan érkeznek a felháborodott telefonok a fogyasztóvédelemhez a hétvégén botrányba fulladt Michael Jackson-emlékkoncertekkel kapcsolatban.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) hétfői közleményében azt írja, a jegyáron felül kártérítésre is jogosultak lehetnek a szombati és vasárnapi Jacko-show nézői, mivel megtévesztették őket. Az OFE felhívja a figyelmet, hogy a koncert szervezőjeként egy olyan cég, a Danubius Music Kft. szerepel a köztudatban, amely 2008. május 9. óta felszámolás alatt áll.

Az egyesület közleménye szerint folyamatosan érkeznek hozzájuk a felháborodott telefonok a hétvégén botrányba fulladt Michael Jackson-emlékkoncertekkel kapcsolatban. A panaszosok szerint az ígéretekkel ellentétben nem a világhírű énekessel korábban együttműködő zenészek léptek fel, a jelmezek, a díszletek, a fényhatások, a teljes produkció kritikán aluli színvonalú volt. A felháborodott nézőkhöz a rendőrséget is ki kellett hívni. A pórul járt panaszosok most tömegével követelik vissza a jegyek árát.

Az OFE felhívja a figyelmet arra, hogy az általuk megkeresett jegyértékesítők szerint a szervező a Danubius Music Kft, ez a cég azonban másfél éve felszámolás alatt áll. A cég képviseletére ebben az esetben egyedül a felszámoló jogosult. A felszámoló, a Felső Vállalkozásszervező és Csődtanácsadó Kft. azonban arról tájékoztatta az egyesületet, hogy semmilyen hozzájárulást nem adott ilyen koncert szervezésére.

Az OFE közleménye szerint amint sikerül kideríteni a szervező pontos nevét, haladéktalanul tájékoztatja a fogyasztókat erről és a jogi lehetőségekről. Addig is kérik a fogyasztókat, hogy látogassák az egyesület honlapját.

A Ticketpro visszaveszi a jegyeket

A Ticketpro Jegyterjesztő Kft. Indexhez eljuttatott közleménye szerint mivel nem tudták felvenni a kapcsolatot a koncertet szervező Jukebox Kft. ügyvezető igazgatójával, Szabó Andrással, ezért saját hatáskörben megkezdik vásárlóik kártalanítását.

A Ticketpro "az általa forgalmazott belépőjegyeket a vásárlás helyszínén, a rendezvény eredeti dátumától számított harminc napon belül visszaváltja, tekintet nélkül arra, hogy a jegy felhasználásra került-e, vagy a jegy tulajdonosa nyújtott-e be írásos panaszt bármely felügyeleti szervnek vagy akár a szervezőnek. Fontos, hogy a visszaváltást a Ticketpro a saját jegyeire (Ticketpro-s fémnyomattal ellátott jegyekre), a vásárlást igazoló bizonylat (nyugta) felmutatása mellett hirdeti meg" - áll a cég közleményében. A Ticketpro lépése más jegyirodákat nem kötelez a jegyek visszavételére, hangsúlyozza a közlemény.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?