Vissza kell fizetni a Jacko-jegyek árát

2010.01.18. 16:44 Módosítva: 2010.01.18. 18:33
Folyamatosan érkeznek a felháborodott telefonok a fogyasztóvédelemhez a hétvégén botrányba fulladt Michael Jackson-emlékkoncertekkel kapcsolatban.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) hétfői közleményében azt írja, a jegyáron felül kártérítésre is jogosultak lehetnek a szombati és vasárnapi Jacko-show nézői, mivel megtévesztették őket. Az OFE felhívja a figyelmet, hogy a koncert szervezőjeként egy olyan cég, a Danubius Music Kft. szerepel a köztudatban, amely 2008. május 9. óta felszámolás alatt áll.

Az egyesület közleménye szerint folyamatosan érkeznek hozzájuk a felháborodott telefonok a hétvégén botrányba fulladt Michael Jackson-emlékkoncertekkel kapcsolatban. A panaszosok szerint az ígéretekkel ellentétben nem a világhírű énekessel korábban együttműködő zenészek léptek fel, a jelmezek, a díszletek, a fényhatások, a teljes produkció kritikán aluli színvonalú volt. A felháborodott nézőkhöz a rendőrséget is ki kellett hívni. A pórul járt panaszosok most tömegével követelik vissza a jegyek árát.

Az OFE felhívja a figyelmet arra, hogy az általuk megkeresett jegyértékesítők szerint a szervező a Danubius Music Kft, ez a cég azonban másfél éve felszámolás alatt áll. A cég képviseletére ebben az esetben egyedül a felszámoló jogosult. A felszámoló, a Felső Vállalkozásszervező és Csődtanácsadó Kft. azonban arról tájékoztatta az egyesületet, hogy semmilyen hozzájárulást nem adott ilyen koncert szervezésére.

Az OFE közleménye szerint amint sikerül kideríteni a szervező pontos nevét, haladéktalanul tájékoztatja a fogyasztókat erről és a jogi lehetőségekről. Addig is kérik a fogyasztókat, hogy látogassák az egyesület honlapját.

A Ticketpro visszaveszi a jegyeket

A Ticketpro Jegyterjesztő Kft. Indexhez eljuttatott közleménye szerint mivel nem tudták felvenni a kapcsolatot a koncertet szervező Jukebox Kft. ügyvezető igazgatójával, Szabó Andrással, ezért saját hatáskörben megkezdik vásárlóik kártalanítását.

A Ticketpro "az általa forgalmazott belépőjegyeket a vásárlás helyszínén, a rendezvény eredeti dátumától számított harminc napon belül visszaváltja, tekintet nélkül arra, hogy a jegy felhasználásra került-e, vagy a jegy tulajdonosa nyújtott-e be írásos panaszt bármely felügyeleti szervnek vagy akár a szervezőnek. Fontos, hogy a visszaváltást a Ticketpro a saját jegyeire (Ticketpro-s fémnyomattal ellátott jegyekre), a vásárlást igazoló bizonylat (nyugta) felmutatása mellett hirdeti meg" - áll a cég közleményében. A Ticketpro lépése más jegyirodákat nem kötelez a jegyek visszavételére, hangsúlyozza a közlemény.