Sarah Palin valóságshow-t készítene

2010.03.04. 10:37 Módosítva: 2010.03.04. 10:37
Az egykori alaszkai kormányzó és republikánus alelnökjelölt a Survivort is készítő céggel társulna egy alaszkai témájú műsorhoz.

Sarah Palin mindent megtesz azért, hogy neve ne merüljön a feledés homályába. Politikai pályája végén írt (íratott?) egy önéletrajzi ihletésű könyvet, egy időben arról lehetett olvasni, hogy a konzervatív értékeket képviselő Fox News hírcsatornán lesz saját műsora, most pedig azzal állt elő, hogy valóságshow-t forgatna egykori sikerei helyszínén, Alaszkában.

A valóságshow amolyan Győzike-stílben készülne, és az egykori politikus családjáról szólna, de nagy hangsúlyt fektetne a természeti kincsekben bővelkedő, filmesek és tévések által eddig is nagyon kedvelt alaszkai táj bemutatására.

Mark Burnett, a Survivor című reality-vetélkedővel világhírűvé lett producer, aki Palin műsorának készítésében is részt venne, azt nyilatkozta, hogy  a sorozat olyan lenne, mintha a BBC Planet Earth (Bolygónk, a Föld) című ismeretterjesztő szériát kevernénk egy családi vígjátékkal.

Tévés szakemberek szerint az elképzelés papíron működik, különösen úgy, hogy Palin nem akar sokat markolni, és nem az amerikai tévében megszokott 13 vagy 22 epizódos formátumban gondolkodik, hanem rövidebb, 6-10 részes első évaddal indítana, így a költségek jelentősen alacsonyabbak, mint az a hasonló műsorok esetében megszokott.

"Minden attól függ, hogy mit sikerül megvalósítani a tervekből, hogy jól néz-e ki Alaszka a felvételeken, és azon, hogy a család elég érdekes-e egy ilyen vállalkozáshoz," nyilatkozta az egyik országos tévé programigazgatója. Palin és Burnett ezen a héten az ABC, a Fox és az NBC vezetőivel is tárgyalt, és ha hinni lehet a pletykáknak, mindhárom csatorna szeretné megvásárolni a szériát.