Egy napig volt börtönben Lindsay Lohan

2010.09.26. 16:02
Kiengedték, bár az ittas vezetés és kábítószerfogyasztás utáni rehabilitációjának drogtesztjén is megbukott.

Alig egy napot töltött rács mögött Lindsay Lohan a hét végén, miután a Los Angeles-i fellebbviteli bíróság úgy rendelkezett, hogy háromszázezer dolláros – hatvan millió forint – óvadék ellenében az amerikai színésznő mégiscsak szabadlábra kerülhet.

000T TRWas3421675

Előzőleg az ügyét tárgyaló, első fokon eljáró Beverly Hills-i bíró elutasította, hogy óvadék ellenében elengedjék. Az eredeti döntés értelmében a hollywoodi sztárnak az október 22-re tervezett meghallgatásig - amelyen eldől, hogy megszegte-e a próbaidőhöz kötött feltételeket - őrizetben kellett volna maradnia.

Korábban ittas vezetés és kábítószer-fogyasztás miatt bűnösnek találták, majd próbaidőre bocsátották. Miután megsértette annak szabályait, júliusban háromhavi börtönre és háromhavi bentlakásos rehabilitációra ítélték. Végül csak 14 napot töltött a rács mögött, majd 23 napra beköltözött a rehabilitációra. Egy múlt heti Twitter-bejegyzésben azonban ő maga is elismerte, hogy megbukott legutóbbi alkohol- és drogtesztjén.

A nagy összegű óvadék mellett a sztárnak ismét viselnie kell azt a lábbilincset, amely azonnal jelzi, ha alkoholt fogyaszt. Kerülnie kell azokat a helyeket is, ahol alkoholt szolgálnak fel, illetve árusítanak. A People magazin a hét végén azt írta, hogy a színésznő megígérte: a következő napokban önként bevonul a rehabilitációs intézetbe, hogy folytassa az alkohol- és drogelvonási terápiát.