Michael Jackson-műsorával újra Budapestre jön a Cirque du Soleil

2012.08.02. 09:14
A kanadai székhelyű utazó társulat ezúttal a Michael Jackson: The Immortal (Michael Jackson: A halhatatlan) című műsorát mutatja be a Papp László Budapest Sportarénában 2013. február 5-én és 6-án.

A produkció Michael Jackson zenéjét és koreográfiáját kombinálja a Cirque du Soleil kreativitásával, és betekintést enged a három évvel ezelőtt elhunyt sztár életébe és zene iránti szenvedélyébe. A jelenleg Észak-Amerikában turnézó Cirque du Soleil októberben Londonban kezdi európai turnéját, amely jövőre folytatódik. A produkció az idei év első hat hónapjának adatai alapján vezette az észak-amerikai koncertbevételi listát, miután 78,5 millió dolláros jegyeladást produkált. A Michael Jackson: The Immortal című műsort, amelyben több mint hatvan táncos, zenész és artista működik közre, Jamie King írta és rendezte.

Fotó: X Factor / Europress / Getty

A Michael Jackson Alapítvány, illetve a Cirque du Soleil együttműködésében a világkörüli turnéra készült zeneanyag, az Immortal című album tavaly novemberben jelent meg. A Kevin Antunes zenei tervező vezetésével készült munka Michael Jackson 40 klasszikus dalának újraálmodott változatát vonultatja fel.  Az album Jackson zenei hagyatékát vonultatja fel slágereinek újrakevert változataival, és olyan, korábban ki nem adott csemegékkel, mint a Jackson 5 ABC című dalának alternatív változata vagy a They Don't Really Care About Us-hoz készült extra énekkari felvétel.

A mostani előadást íróként és rendezőként is jegyző Jamie King több Emmy-díj és MTV Video Music Award nyertese, számos videoklip koreográfusa. Az elmúlt évtizedben Madonna kreatív direktora volt, és olyan sztárok előadásait rendezte, mint Rihanna, Celine Dion, a Spice Girls vagy Britney Spears. Együtt dolgozott Ricky Martinnal, Christina Aguilerával, Mariah Careyvel, Shakirával, George Michaellel, Elton Johnnal, Diana Ross-szal és Jennifer Lopezzel is.

Fotó: X Factor / Europress / Getty

Az 1984-ben alapított Cirque du Soleil egy québeci székhelyű szervezet, amelynek jelenleg ötezer alkalmazottja van, köztük 1400 művész ötven különböző országból. A Cirque du Soleil hat kontinens több mint háromszáz városában fellépett már összesen több mint 100 millió néző előtt. A cirkusz 2007-ben és 2008-ban Delirium, 2010-ben Saltimbanco, idén májusban pedig Alegría című nagyszabású akrobatikus darabjával lépett fel Magyarországon.  • Tippek
  • Megtakarítás