Rálőttek 50 Centre

2003.09.11. 15:09
A népszerű rapper az utcai bűnözést előadói karrierre cserélte, a bandaháborúból azonban nem szállhatott ki. A New York-i rendőrök úgy vélik jelenleg riválisával, Ja Rule-lal ritkítják egymás baráti társaságát.
Eminem kebelbarátja, az utcai bűnözés stresszes világából a slágerlisták élére emelkedett 50 Cent (Ötven Fillér) szerdán komoly életveszélybe került amikor két gengszter tüzet nyitott rá New York-i Doubletree Hotel előtt. Az előadóművész éppen limuzinjából kászálódott elő, amikor a lőni kezdtek.

50 Cent
Lelőtték a barátját
A jelentések szerint 50 Cent gyáva nyúl módjára iszkolt be a hotel fedezéket nyújtó bejáratán, ahelyett hogy büszkén sétált volna a golyózáporban. Az előzetes becslések szerint tíz lövést adtak le a rapperre.

Különös érdekesség, hogy a hotel személyzete csak 37 perccel a lövöldözés után értesítette a rendőrséget - amikor már a támadók és célpontjuk is árkon-bokron túl voltak. Ezt, az ügyet vizsgáló Ron Sprofera főfelügyelő is gyanúsnak találta. "Sok a megválaszolatlan kérdés. - mondta Sprofera - Például, hogy miért menekült el mindenki? Miért hívták a rendőrséget olyan későn?"

Egymást ölő rapperek?

Ja Rule
Lelőtték a barátját
A rendőrség vizsgálja az egybeesést, hogy 50 Cent riválisa Ja Rule új, szakácsokról szóló mozifilmjének forgatása pár utcányira a támadás helyszínétől folyt, ugyanekkor.

Szintén látókörbe került Ja Rule jóbarátjának szomorú esete. A kenyerét szintén rappeléssel kereső DO Cannont a múlt héten agyonlőtték azon a környéken, ahol maga és 50 Cent is felnőtt. Egy héttel korábban viszont 50 Cent egyik barátja, Shadaha Jah Bey lett gyilkosság áldozata - egyesek szerint azért, mert neve hasonlított Ja Rule-éra. "Valamiféle háború folyik itt" - értékelte a rendőrség értesüléseit Edgar Martinez nyomozó.

50 Cent élete során kilencszer szenvedett sebesülést golyóktól. A 27 éves előadóművész ezúttal sérülés nélkül megúszta, bár a közeljövőben biztosan számíthat némi felé irányuló könnyű- és kézifegyvertűzre.