Csinos dj-k a Margitszigeten

2007.05.15. 16:11
Naga, Beta és az Ablak-A-Dubra erősre betonozott állócsillag a hazai partisorozatok indigó egén. A fiúk a Süss Fel Napból a nyári szezonra átteszik a pultot a margitszigeti Chachacha teraszra, ahol minden szerdán ingyen lepik meg a közönséget. A nyitóbulin Samim lesz a vendégük.

Az első szabadban töltött szerdán napjaink egyik legproduktívabb producere, Samim lesz az AAD vendége. A zenei poénok nagymestere spéci élő produkcióval debütál a Margitszigeten. A következő héten a soproni Secret Fusion klubest egyik alapítója, Junkie zenél, a hónap utolsó szerdáján pedig laza házi est: Naga & Beta classic.

SAMIM (he's a nice guy, Berlin)
get physical/moon harbour/tuning spork/stattmusik

A svájci és iráni gyökerekkel rendelkező Samim Winiger korán felfedezte magának az elektronikus zenét, hamar önálló hangzásvilágot hozott létre, mely a hipnotikus, némileg prog-os ritmusra és a zenei poénokra, utalásokra épül.

A kezdeti időkben Michal Ho töltötte be a társ szerepét: Samim & Michal név alatt jött ki az első EP (Dini Muater) a zürichi Stattmusik címkén. A lendületüket tovább segítette, hogy Jay Haze a Tuningspork és Textone kiadóit ajánlotta fel nekik háttérként - az ötlet bevállt, három sikeres EP (F/Angel/Ripop) nyomatékosította mindenkiben, hogy a párost komolyan kell venni.

Súlyos betegsége sem tudta elvenni kedvét sem az élettől, sem a zenétől igaz 2004-ben egy kis időre megpihent, egy évvel később azonban új környezet és lehetőségek várták rá Berlinben, mely időköz-ben véglegesen felváltotta Zürichet. A legproduktatívabb időszak kezdődött életében, saját szerzeményei mellett, átiratai a Get Physical, Crosstown Rebels, Highgrade lemezeken kaptak helyet.

Időközben Jay Haze-val közösen két albuma és egy kislemeze is megjelent Bearback (Album: Under The Influence), Fuckpony (Album: Children of Love/Get Physical) és Fuckaponydelic (Switch The Lights/Cocoon) nevek alatt, melyek egy kicsit skizó-kísérleti és vicces hangzású zenevilágot képviselnek.

Új szólóalbuma 2007 nyár végén jelenik meg a Get Physical gondozásában, miközben az egyik legszínesebb élő produkciót prezentálja szerte a világon.

Cím: Budapest, Cha-Cha-Cha terasz, Margitsziget (Belépő nincs.)

Kontakt: info@hairy.hu