Beckham nagyobb pop-ikon, mint focista

2003.11.12. 12:56
A Real Madrid focistája mögött a második helyen Madonna végzett, míg a dobogó harmadik fokát Elvis szerezte meg a VH1 zenei csatorna szavazásán.
Szavazást kezdeményezett a VH1 angol zenei csatorna, a nézők minden idők legjelentősebb pop-ikonjára szavazhattak. Meglepetésre az első helyet egy futballista, David Beckham szerezte meg, akire szavazatok százezrei érkeztek - közölte az Ananova.

A Real Madrid angol válogatottja mögött a második helyen Madonna végzett, míg a dobogó harmadik fokát Elvis foglalja el. A minden idők legjobb zenekaraként számon tartott Beatles csak a negyedik lett, míg ötödikként a tragikus körülmények között elhunyt Diana hercegnő ért célba.

A rangsor legtöbb helyét zenészek és színészek foglalják el, de Dianán kívül helyet kapott például Martin Luther King is, aki a tizenkettedik helyezést érte el. Az angolok nem hagyhatták ki két miniszterelnöküket sem, Margaret Thatcer a 65., Tony Blair jelenlegi kormányfő a 86. helyen végzett. A hollywoodi nagyágyúk" közül Robert De Niro az 50., míg Brad Pitt az 52. helyet szerezte meg.

Beckham sikere akár családi perpatvarhoz is vezethet, hiszen pontosan 31 hellyel előzte meg feleségét, Victoriát, a Spice Girls egykori tagját. Victoriának talán még ennél is jobban fájhat, hogy fő riválisai Kylie Minogue (15.), Jennifer Lopez (18.) is jócskán előtte végeztek.