Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Topon a lopott pop

2002.01.22. 08:37
Újra a brit slágerlista élére tört a nemrégiben elhunyt George Harrison. Ráadásul egy olyan - 1971-ben született - dallal, amelynek kapcsán annak idején jogerősen elítélték plágiumért.

George Harrison
1943-2001
A BBC News honlapján olvasható tudósítás szerint a lemezt kiadó EMI a közönségigényeknek megfelelve jelentette meg újra a My Sweet Lordot. A bevételek egy Harrison által alapított karitatív alapítványt támogatnak. Az ügy pikantériája, hogy a My Sweet Lord első megjelenésekor a bíróság jogerősen elmarasztalta George Harrisont plágiumért, mégpedig a The Chiffons nevű együttes 1964-es slágere, a She's So Fine javára.

A slágerlistán helyet kapott egy másik nemrégiben elhunyt művész, Aaliyah More Than A Woman című száma is.

A csendes Beatle

Harrison 2001 november 29-én hunyt el rákban. Általában csak "csendes Beatle-ként" emlegették, Lennonnal és McCartney-val szemben kerülte a nagy nyilvánosságot, a reflektorfényt. Halálát hosszas - három éves - betegség előzte meg, s 1999-ben egy merényletkísérletet is túlélt.