Vizuális dömping a Gluglu fesztiválon

2004.06.17. 16:29
A június 18-19-i elektronikus zenei fesztiválon egyedi látványtechnikával lép fel a Chemical Brothers és Freq Nasty. A többiről a csúszdák és 80 kW gondoskodik.
A hazánkban még nem, vagy csak ritkán hallható elektronikus zenei előadók nem csak szettjeikkel készülnek a mogyoródi, kétnapos összelektronikai zenei fesztiválra. A breakbeatre, proghouse-ra, hiphopra alapuló, kétnapos program ugyanis erős vizuális projektekkel fokozza majd a basszusok hatását.

A környezet persze ettől függetlenül is szürreális lesz, hiszen a Rudas fürdőbe szervezett Cinetripekről elhíresült szervező, Laki a csúszdákkal zsúfolt Aquarénába szervezte monstre buliját.

Támogató a közönség

Szabó Eszter a szervező Futuramától elmondta, hogy a kilencvenes évek sztárduója, a Chemical Brothers "komplett, saját fénytechnikával érkezik". Magyarországon tartják vizuális show-juk premierjét is, és itt lesz először hallható néhány szám a most készülő, még meg nem jelent albumukról. Szintén erős vizuális előadással jelentkezik Freq Nasty. A Video Nasty Experience címmel futó előadást lemezjátszók, effektek, MC-k és több vásznas VJ show ötvözeteként jellemezte a szervező.

Új név a fellépők közt a breakbeatben utazó Tayo, aki a fellépését váratlanul lemondó Adam Freeland helyett került, nem éppen rossz csereként, a programba.

Gluglu fesztivál
A kétnapos jeggyel (elővételben 15.000 ft) péntek déltől vasárnap reggel hatig lehet az Aquarénában zúzni, a napijegyekkel (elővételben 7/9, helyszínen 8/10 ezer ft) szombaton 10-től lehet bejutni.

Partibuszok a Nyugatiról indulnak, de a hely megközelíthető az Örsről induló hévvel is. A buli után vasárnap 6-tól délig ingyenes afterparti lesz a parkoló melletti autósmoziban, a fürdő mellett amúgy kempingezni is lehet.

A zene és a látvány mellett az Aquaréna alapadottságai emelhetnek még a hangulaton. A jegyekkel napközben minden létesítmény használható, este pedig a medencék, és a hatszemélyes gyorscsúszda segítenek majd a zenei ráhangolódásban.

A kétnapos, három színpadon folyó műsor hangosításáért színpadonként 80 kilowattnyi erősítés felel majd, tudtuk meg. A hazánkban egyedülálló program két napján 10-15 ezer főt várnak a szervezők.

Támogató a közönség

A fesztivál nem csak zenei kínálatában lesz rendhagyó, hanem azért is, mert a vizuális képet a művészek, nem pedig a szponzormolinók határozzák majd meg. A Gluglunak egyelőre ugyanis egyetlen támogatója van, a Red Bull.

Szabó elmondta, hogy mivel hosszú távra terveznek, nem szerették volna áron alul értékesíteni a reklámhelyeiket. A fesztivál így nagyobb arányban támaszkodik a jegybevételekre. A 100 millió forint feletti költségvetésű esemény a tulajdonosok saját befektetéseiből jött létre.