Akarják-e Győzikét?

2005.05.18. 12:05
"Van-e helye Magyarország legrégebbi online filmáruházában, a filmtörténet klasszikusai és korunk filmsikerei mellett Győzikének?" - tette fel a kérdést a Netpiac.hu online filmáruház. A filmáruház ügyvezető igazgatója szerint nincs irónia a felhívásban, Győzike nem foglalkozik a kérdéssel.

A Netpiac.hu internetes filmáruház szavazásra bocsátotta a kérdést, hogy felvegye-e kínálatába Gáspár Győző, azaz Győzike videóit és dvd-it. A napokban több dvd és videókazetta is megjelent, illetve megjelenik Gáspár Győző főszereplésével, így egy fitnesz-dvd Czanik Balázs fitneszedzővel, és a Győzike-show dvd-változata. A filmáruház azonban úgy gondolja, hogy a Győzike-dvd-k felvétele a kínálatba esetleg ellenérzést kelthet a vásárlóikban, így inkább a honlap látogatóira bízták a döntést. Alább olvasható a felhívás:

A filmtörténet klasszikusai és Győzike

Korunk új hőse, Győzike, a tévénézők meghódítása után a filmpiacra is kezd betörni: jönnek a Győzike DVD-k és VHS-ek. A kiadók milliós példányszámokra számítanak, ami azt jelenti például, hogy Peter Jackson és A Gyűrűk Ura stábja nyugodtan kereshet magának új munkát.

A kérdés, hogy akarjuk-e Győzikét?

Nehéz döntés előtt állunk, amihez kérjük hűséges ügyfeleink segítségét. Van-e helye Magyarország legrégebbi online filmáruházában, a filmtörténet klasszikusai: a Keresztapa, a Ben Hur, a Psycho, a Nagyítás, az Amarcord, a Volt egyszer egy Vadnyugat, és korunk filmsikerei: a Titanic, A Gyűrűk Ura, a Passió, a Kontroll, a Moulin Rouge, a Trója és több ezer további kitűnő vagy éppen csak közepes mozidarab mellett Győzikének?

A NetPiac Kft. üzleti vállalkozás, a profitból él - ebből az következne, hogy mindent, ami eladható, fel kell vennie termékkínálatába. Ám úgy gondoljuk, a lehetséges pillanatnyi profitnál - talán - fontosabb azoknak a filmrajongóknak és gyűjtőknek a véleménye, akik számára dolgozunk és akikből élünk. Elhatároztuk, hogy a döntést Önökre bízzuk és a kérdést szavazásra bocsátjuk.

Amennyiben Ön azt szeretné, hogy Győzike összes művei most és a jövőben felkerüljenek a NetPiac Online Filmáruház kínálatába, kérem írjon egy e-mailt az akarom@netpiac.hu címre! Ezzel szemben ha úgy gondolja, Győzikének nincs helye a termékkínálatban, levelét a nemakarom@netpiac.hu címre küldje!

A szavazás állásáról annak lezárulta előtt nem adunk ki információt, hogy ne befolyásoljuk az eredményt. Az e-mailnek semmilyen szöveget nem kell tartalmaznia, de természetesen szívesen vesszük a véleményeket. Egy címről csak egy szavazatot fogadunk el, és a reális eredmény érdekében mindenkit kérünk, hogy akkor se adjon le több szavazatot, ha több e-mail címmel rendelkezik.

Kis Ervin Egon, a Netpiac Online Filmáruház ügyvezető igazgatója az Indexnek elmondta: ez az első ilyen szavazásuk, azért indították, mert komolyan kíváncsiak arra, hogy a filmnézők mit gondolnak Győzikéről. Kis Ervin Egon nem kívánta elárulni a szavazás állását, de azt elmondta, hogy főleg azok írnak szöveget is a válaszlevélbe, akik igennel szavaznak. Sokan hivatkoznak arra, hogy ha kapható az áruházban Való Világ-válogatás, meg kabarék, akkor miért ne árulnának Győzike-kiadványokat is. Az ügyvezető hozzátette: ők már az említetteket sem akarták felvenni a kínálatba, mivel a Netpiac alapvetően filmeket forgalmaz, azonban a vásárlók külön igényelték ezeket a kiadványokat is.

"Nem akarjuk Győzikét megbántani" - mondta az ügyvezető, aki szerint a felhívás szövegében nincs irónia, azt legfeljebb az előítéletei miatt érezheti bárki. Kis Ervin Egon megemlítette, hogy még egy epizódot sem látott a Győzike-showból, mivel nincs tévéje, a műsorról munkatársai, barátai, ismerősei véleményéből tájékozódott. "A szavazás célja, hogy kiderüljön számunkra, hogy ha felvesszük a kínálatba Győzikét, az nem fog-e ellenérzést kelteni azokban a filmrajongókban, akik évek óta hűséges vásárlóink" - mondta az ügyvezető.

"Hát most mit mondjak erre? Mindenki azt csinál, amit akar, szabad országban élünk" - mondta lapunknak Gáspár Győző, aki közölte, hogy a dvd-k terjesztésével ő nem foglalkozik, így a kérdésről nem is kíván nyilatkozni. A bevásárlóközpontokban, benzinkutaknál azonban tudomása szerint árusítják a kiadványokat, tette hozzá az előadóművész.