Michael Jackson is énekelheti II. János Pál imáit

2006.02.07. 13:16
A vatikáni Edizioni Musicali Terzo Millennio zenekiadó Michael Jackson szakértelmét venné igénybe az elhunyt II. János Pál imáinak megzenésítéséhez.

Michael Jackson is énekelheti az elhunyt II. János Pál pápa imáinak megzenésített változatait, közölte hétfőn a projektet koordináló zenekiadó. Giuseppe Moscati atya, az egyházi zenékre specializálódott, illetve vatikáni zenei eseményeket szervező Edizioni Musicali Terzo Millennio (Harmadik Évezred Zenekiadó) vezetője elmondta: a cég 24 imának a jogaival rendelkezik, és össze szeretne hozni egy csapat nemzetközileg ismert énekest, zenészt, hogy megzenésítsék azokat.

Távol áll

"Kapcsolatba léptünk Michael Jacksonhoz közel álló emberekkel, és ő kifejezte érdeklődését, szóval mi is gondolkodunk a dolgon" - mondta Moscati, aki elhárította a popsztár ellentmondásos gyermekmolesztálási ügyeivel kapcsolatos kérdéseket. "Minden vád alól felmentették" - mondta. Jacksont múlt júniusban egy kalifornia bíróság mentette fel, a popsztár azóta Bahreinbe költözött.

"Mint híresség, valószínűleg egy kissé távol áll a Pápa imáiban foglalt tanításoktól. De ha tud nekünk segíteni abban, hogy összegyűjtsünk egy csapat énekest, akik megfelelnek a projekt feltételeinek, akkor foglalkozunk a felvetéssel" - mondta Moscati. A kiadó a DPA hírügynökség szerint nem szeretné, hogy Jackson egyedül énekeljen a felvételen, inkább egy We Are The World-féle produkcióra gondolt. Ciro Benedettini, a Vatikán szóvivője közölte, hogy a Vatikán nem vesz részt a tervben, írta a Digital Spy.