Janet Jackson faképnél hagyta kiadóját

2008.09.23. 13:08
Elhagyta az Island Def Jam nevű kiadóját Janet Jackson néhány hónappal azután, hogy legújabb albumának rossz promóciója miatt panaszkodott.

Az Island február óta 415 000 példányt adott el a Discipline című, itt megjelent lemezéből az USA-ban, az eredményt az énekesnő lehangolónak nevezte. Szerinte a Universal Music Group tulajdonában levő kiadó a Feedback című kislemez megjelenésén kívül nem tett erőfeszítést az albuma reklámozásáért.

Kérésére felbontották az együttműködést, jelentette be Jackson szóvivője. "20 évvel híres albuma, a Control után, Janet végre önálló lehet, a rendszer korlátozásai nélkül" - tette hozzá. Ami azt jelenti, hogy a veterán popdíva igénybe veszi a iTunes vagy a mobilszolgáltatók terjesztési lehetőségeit is.

Szeptember 10-e és október 26-a között a Rock Witchu-műsorával körutazik a 42 éves énekes-táncos, aki 7 év után a turnéműfajhoz is merészebben tért vissza a kritikusok szerint. A 17-i Los Angeles-i show-ról például nem azért cikkeztek sok helyen, mert mohikánhajjal lépett fel, és nyolcszor öltözött át, hanem mert orális szexet mímelt egy színpadra hívott rajongón.