Házkutatás Michael Jackson birtokán

2003.11.19. 06:31
A hatóságok egy tizenkét-tizenhárom éves fiú szexuális zaklatással kapcsolatos állításai alapján indítottak nyomozást a popsztár birtokán. A keresés idején Jackson és gyermekei nem tartózkodtak a Neverland Ranchen. A most 45 éves Jacksonnak pontosan tíz évvel ezelőtt hasonló vádakkal kellett szembenéznie: akkor egy 13 éves fiú vádolta szexuális zaklatással.
Újabb botrány fenyegeti Michael Jacksont, miután kedden házkutatást tartott a rendőrség a popénekes Neverland nevű kaliforniai birtokán.

A helyi rendőrség szóvivője szűkszavúan csak annyit közölt, hogy egy folyamatban lévő bűnügyi vizsgálat keretében kutatta át több mint húsz rendőr a Santa Barbara közelében fekvő birtokot.

Együttműködik

Michael Jackson a házkutatás idején nem volt jelen, szóvivője szerint az énekes három hete Las Vegasban van három gyermekével, ahol legújabb videoklipjét forgatja.

Michael Jackson közleményben tudatta: nem tudja, milyen vizsgálat kapcsán kutatták át kaliforniai birtokát, ugyanakkor jelezte, hogy kész teljes mértékben együttműködni a hatóságokkal.

A Court TV nevű amerikai kábeltelevízió értesülései szerint a házkutatásra azért került sor, mert egy 12 éves fiú szexuális zaklatással vádolja az énekest.

A most 45 éves Jacksonnak pontosan tíz évvel ezelőtt hasonló vádakkal kellett szembenéznie: akkor egy 13 éves fiú vádolta szexuális zaklatással, s a rendőrség akkor is megjelent a kaliforniai birtokon, ahol a különcködéseiről híres popsztár saját állatkertet és vidámparkot rendezett be "gyermekrajongói" vendégül látására.

One More Chance

A tíz évvel ezelőtti ügy megegyezéssel zárult: Jackson, bár határozottan cáfolta a vádakat, több millió dollárt fizetett a per elkerülése érdekében. Az újabb pedofilia vád előzménye feltehetően az, hogy a megkopott népszerűségű énekes az amerikai és a brit televíziókban idén februárban bemutatott Michael Jacksonnal élni című dokumentumfilmben elismerte, hogy többször aludt együtt kiskorú fiúkkal.

A házkutatási parancsot pontosan azon a napon hajtották végre, amikor az Egyesült Államokban kiadták Jackson számainak legújabb válogatását, köztük a One More Chance (Még egy esély) című dallal.

Tavaly az amerikai Forbes pénzügyi havilap arról írt, hogy Michael Jacksonnak - húsz évvel szóló énekesi karrierjének kezdete után - legalább 200 millió dollár adóssággal kell szembe néznie.