A világ ötven legrosszabb zenésze

2003.08.13. 10:37
Egy amerikai magazin elkészítette a zenetörténet ötven legrosszabb együttesét tartalmazó listáját. A rangsorolás teljesen szubjektív, a lap szerint Mick Jagger és a The Doors is ott van a világ legrosszabb zenészei között.
Michael Bolton és Celine Dion mellett Mick Jagger neve is felkerült arra a listára, amely a zenetörténet legrosszabb művészeit tartalmazza.

Az amerikai Blender magazin válogatásban helyt kapott még Paul Oakenfold, Bob Geldof és a The Doors is. A lap a Rolling Stones énekesét a tizenharmadik helyre sorolja, melynek alátámasztásául Jagger munkásságát egy botfülű hatéves próbálkozásaihoz hasonlítja.

Tehetségtelenség fehérben

David Bowie rockegyüttese, a Tin Machine még ennél is rosszabbat, a tizenkettedik helyezést kapta a magazintól. A Jamiroquai együttes frontembere, Jay Kay is szerepel a feketelistán, ő a huszonötödik helyet szerezte meg magának, a magazin csak a "fehér, tehetségtelen Stevie Wonderként" emlegeti.

Bob Geldof zenei műfajban tett erőfeszítése a harminckilencedik helyre volt elég, míg Mike Rutherford bandája, a Mike and the Mechanics a negyvenharmadik helyen végzett.

Sok rossz közül a legrosszabb

A top tíz között szerepel Kenny G, Vanilla Ice és Michael Bolton, Celin Dion a huszonhatodik helyet kapta. A Doors a harminchetedik a rangsorban, a magazin Jim Morrison gyógyíthatatlanul serdülőkori világnézetét kritizálta.

A magazin szerint mindenidők legrosszabb együttese az Insane Clown Posse nevű rap-rock duó lett.

Andy Pemberton, a Blender kiadója így nyilatkozott: "Ha a listán szereplő bármelyik együttes helyében lennék, nagyon mérges lennék a rangsorolás miatt - de hát jobbnak kéne lenniük. Ez az ő hibájuk, és csak ők tehetnek róla."