Aliz
6 °C
14 °C

Tiszteletbeli doktor lett Rowling

2004.07.08. 12:11
Doctor honoris causa fokozatot kapott J.K. Rowling, a Harry Potter-széria írőnője Edinborough egyetemétől. A milliomossá lett tanítónő ma is a városban él.
A Harry Potter íróját, J.K. Rowlingot tiszteletbeli doktorrá választotta az Edinburgh egyetem. Az intézmény a címmel fejezte ki elismerését azért, hogy az írónő a skót fővárosban írta világhírű regénysorozatának legtöbb részét. Rowling egyébként szintén Edinborough-ben szerezte tanítónői végzettségét.

Rowling A mára multimilliomos státuszra szert tett tanítónő, aki a város egy ódon kúriájában él férjével és két darab gyerekével, az egyetem legmagasabb tiszteletbeli fokozatát kapta: a doctor honoris causa nevűt, tudta meg az Ananova.

A díj bejelentésekor, februárban Rowling lelkendezve nyilatkozta: "Örömmel tölt el és megtiszteltetésnek érzem, hogy tiszteletbeli doktori címet kapok az Edinborough egyetemétől, attól a várostól, amely választott lakóhelyem."

Az író elérzékenyülve még azt is vállalta, hogy a pecsétes diplomával a kezében hamarosan kiteszi magát a fotósraj vakuvillogásának.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?