Tiszteletbeli doktor lett Rowling

2004.07.08. 12:11
Doctor honoris causa fokozatot kapott J.K. Rowling, a Harry Potter-széria írőnője Edinborough egyetemétől. A milliomossá lett tanítónő ma is a városban él.
A Harry Potter íróját, J.K. Rowlingot tiszteletbeli doktorrá választotta az Edinburgh egyetem. Az intézmény a címmel fejezte ki elismerését azért, hogy az írónő a skót fővárosban írta világhírű regénysorozatának legtöbb részét. Rowling egyébként szintén Edinborough-ben szerezte tanítónői végzettségét.

Rowling A mára multimilliomos státuszra szert tett tanítónő, aki a város egy ódon kúriájában él férjével és két darab gyerekével, az egyetem legmagasabb tiszteletbeli fokozatát kapta: a doctor honoris causa nevűt, tudta meg az Ananova.

A díj bejelentésekor, februárban Rowling lelkendezve nyilatkozta: "Örömmel tölt el és megtiszteltetésnek érzem, hogy tiszteletbeli doktori címet kapok az Edinborough egyetemétől, attól a várostól, amely választott lakóhelyem."

Az író elérzékenyülve még azt is vállalta, hogy a pecsétes diplomával a kezében hamarosan kiteszi magát a fotósraj vakuvillogásának.