Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Sting, Guns'n'Roses, DM, Korn és egyéb idei koncertek

2006.03.20. 17:40
Könnyűzenei nagyágyúk és másodvonalbeli zenészek a tavaszi-nyári koncertkínálatban.
Neves nemzektözi előadókat - Ian Anderson (Jethro Tull), Axl Rose és az új Guns'n'Roses, az Alice in Chain, Sting és a Korn - tavaszi-nyári budapesti fellépését jelentette be Hegedűs László, a Multimédia Concerts ügyvezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

A keddi Depeche Mode koncert után folyik az együttes június 12-i fellépésének szervezése. Eredetileg 20-25 ezres közönséggel számoltak, de már most ennél jóval több érdeklődőre, telt házra is számítani lehet. A keddi koncertre már megérkezett a zenekar - mondta el az ügyvezető igazgató.

Liza Minelli és a kis Zappa

Liza Minnelli április 10-i BS-beli fellépése után a brit Ian Anderson (Jethro Tull) április 29-én ad koncertet a Budapest Kongresszusi Központban. Anderson több sikeres magyarországi koncert után ezúttal a Sturcz Chamber Orchestra közreműködésével lép színpadra. Április 29-30-án a múlt évi nagy siker után a világhírű Holiday on Ice Diamonds című új programját láthatják az érdeklődők a Budapest Sportarénában.

Május 23-án ugyancsak a BS a helyszíne az Il Divo koncertjének. A négy kitűnő tenor - az amerikai David Miller, a francia Sebastian Izambard, a svájci Urs Buhler és a spanyol Carlos Martin első albumából világszerte - alig egy év alatt - több mint 5 millió példányt adtak el. A tavaly novemberben megjelent Ancora, című albumukkal indultak világkörüli turnéra.

A Petőfi Csarnok lesz a színhelye Dweezil és Ahmet Zappa koncertjének május 24-én. A felejthetetlen Frank Zappa két fia a rock több mint egy évtizede halott fenegyerekének zenéjét mutatja be. Dweezil Zappát e3gyébként a világ legjobb gitárosai között emlegetik.

Axl Rose és Sting

Május 31-én lesz a koranyár egyik szenzációja, Axl Rose és az új összetételű Guns ,n Roses zenekara lép fel az Arénában. Az együttes korábban "beígért", koncertje után, ezúttal szerződött bulra van kilátás. A zenekar új lemeze április végén jelenik meg, az új turné májusban indul, amely iránt Európa szerte óriási az érdeklődés. Társai a hard rock műfajban ismert, de nem sztárzenészek.

Az Alice in Chain június 8-i koncertjéről az ügyvezető még nem tudott részletekkel szolgálni.

Június 13-án a brit Massive Attack koncertezik a Petőfi Csarnok szabadterén. A június 20-án a BS-ben koncertező brit Stinget jól ismeri a hazai közönség. A mostani koncerten a Police együtteshez hasonló, rockos - basszusgitár, két gitár dob - felállású csapattal lép a színpadra. A Broken Music címet viselő turné olyan európai városokat érint, amelyek a 2004-es koncertsorozatból kimaradtak.

Az amerikai Korn együttes június 27-én a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán koncertezik. Az alternatív metálzenét játszó csapat tavaly hatalmas sikert aratott a Szigeten - akkor az egyik turnézáró koncertjét adta, most viszont új turnéjának elején érkezik Budapestre. Az együttes 2005 végén jelentkezett új, See You on the Other Side című új albumával.