Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megtámadták az önsanyargató mágust

2003.09.17. 11:40
Meghökkentő agressziót vált ki a londoniakból David Blaine, az amerikai illuzionista, aki 44 napot tervez eltölteni egy magasra kifüggesztett üvegkalickában, táplálék nélkül. A legutóbbi támadás már egészen ijesztő volt, egy 38 éves férfi ugyanis megpróbálta elvágni a mágust ivóvízzel ellátó csövet.
Egy állványra mászott fel, majd harminc percen keresztül próbálkozott Stephen Field azzal, hogy elvágja a Blaine üvegkalickájához vezető csövet, illetve elektromos vezetékeket. Nem sikerült, a rendőrség pedig a lemászás után azonnal eljárást indított ellene. Az illuzionista tizedik napja lebeg a Temze partján felállított fémoszlopról lógó kutricában.

Szemétkednek

Blaine akciója egyszerű érdeklődés helyett eddig egyébként kifejezett agressziót váltott ki a londoni járókelőkből, vagyis nem Field volt az első kellemetlenkedő. A francia kosztümös filmekben bánik úgy a nép a kalodába zárt pozitív hőssel, mint a brit főváros lakói most az amerikai mágussal. Az első tíz nap alatt megdobálták tojással, golflabdával, két tüzijáték-rakétát lőttek ki rá, sőt elfordult az is, hogy félmeztelen nők táncoltak előtte ingerlően.

Brit sajátosságnak tűnik, hogy a helyi bulvárlapok élen járnak a mágus buzerálásában. A félmeztelen nőket is egy újság rendelte oda. Egy konkurens most azt tervezi, hogy az illuzionistáéhoz hasonló üvegdobozt lógatnak fel a közvetlen közelben, amelyben egy meztelen go-go táncosnő vonaglana izgatóan. Egy szellemes sajtótermék barbecue-sütőt állított fel az amerikai médiasztár alatt, hogy a piruló flekken illata végképp kikészítse a koplalóművészt. Az önmegtartóztatás nehézségeire próbáltak talán figyelmeztetni azok a járókelők is, akik hamburgert és egyéb élelmiszereket mutogattak a táplálék nélkül kucorgó illuzionistának, egy önzetlen polgár pedig komplett, háromfogásos angol regglivel dobta meg. Rajtuk is túltett az az újságíró, aki a humoros sztori végett távirányítós helikopterre kötözve keringetett a bűvész körül egy komplett hamburger-menüt.

Az üvegdoboz környékén a jelentések szerint állandó a karneváli hangulat. A tér tele van turistákkal, de nem tétlenek a helyi elmebetegek sem. Minden nap megjelenik a helyszínen egy Szaddám Huszeinnek maszkírozott férfi, egy audioterrorista pedig kierősített dobozgitárján szinte megállás nélkül játssza Simon és Garfunkel büntető slágerét, a The Sound of Silence-t.

Blaine azt nyilatkozta, hogy a vegzálások miatt elképzelhető, megszakítja a 44 napos kísérletet.

Kellett neki fület vágni

A piszkálódások oka lehet az a szenzációhajhász akció, amellyel Blaine a 44 napos felfüggesztés előtt tartott egyik sajtótájékoztatón próbálta magára vonni a figyelmet. Az amerikai egy újságírói kérdés után kést rántott, és úgy tett, mintha levágott volna egy darabot a saját füléből.

A mágus korábbi híres akciója volt, amikor egy hétre eltemettette magát, vagy amikor 3 napot töltött egy jégtömb belsejében.