Betiltották Horvátországban Marilyn Mansont

2005.08.19. 22:07
A katolikus szervezetek nyomásának végül engedett a rendőrség, és betiltották az amerikai énekes pulai koncertjét.

Több tucat katolikus szervezet tiltakozott az ellen, hogy Marilyn Manson világkörüli turnéja állomásaként Horvátországban is fellépjen, mivel szerintük az amerikai előadóművész sötét lelkű, és a sátánizmus, valamint a drogok befolyása alá tereli a fiatalságot, és számaival erőszakra buzdít.

Marilyn Manson augusztus 22-én, hétfőn lépett volna fel az Adria-parti Pulában, de pénteken a rendőrség engedett a katolikus szervezetek nyomásának, és a belügyminisztérium jóváhagyásával betiltotta a koncertet.

Marilyn Manson "Marilyn Manson koncertje csak egy előadás, amelyet már az Egyesült Államokban és Európa több nagyvárosában, többek közt Moszkvában, Rómában és Varsóban is bemutattak. A koncert nem buzdít erőszakra, nem tartalmaz pornográf jeleneteket, és nem történik egyáltalán semmi illegális a színpadon" - jegyezte meg a rendőrség döntésére reagálva Tim Dowdall, a koncertturnét szervező ügynök, aki hozzátette: a demokrácia elvileg védenie kell a művészi önkifejezést és a szólásszabadsághoz való jogot.

A Manson-rajongó atya

Azonban nem minden katolikus gyűlöli Marilyn Mansont, például a Gigwise.com zenei oldal közli a horvát Anton Bobas katolikus pap véleményét, aki pár éve Berlinben részt vett az énekes egyik koncertjén, és úgy gondolja, hogy az előadóművésznek semmi köze a sátánizmushoz, és nincs rossz hatással a fiatalságra.

"Az volt életem legjobb koncertje" - emlékezett vissza Bobas atya Manson berlini fellépésére.

Marilyn Manson az elmaradt pulai koncert után egy nappal, kedden lép fel Budapesten, a Sportarénában. Magyarországon is több szervezet és előadóművész tiltakozott az amerikai énekes fellépése ellen, Szikora Róbert például nemrégiben azt nyilatkozta, hogy naponta egy Rózsafűzért mond el azért, hogy Marilyn Manson ne legyen képes színpadra lépni a magyar fővárosban.  • Hírek
  • Csok