Ismeretlen Bob Marley felvételekre bukkantak

2003.05.08. 15:48
Legendás felmenőjük hagyatékának eddig ismeretlen darabjára bukkant egy őskender alatt a Marley család. Az előkerült felvételeket a tervek szerint újrakeverés után dobják a zenebolti polcokra.
Bob Marley fia Ziggy a világ leglefagyósabb honlapjával büszkélkedő Billboard magazinnak elárulta, hogy a nyolc dalt tartalmazó szalagokat apja otthoni stúdiójában vette fel egykoron.

A hetvenes években készült felvételeket még maguk a rajongók sem fogják ismerősnek találni. "Nme ismertem ezeket a dalokat. Az egyik például olyan, mintha jazzt játszana a gitáron. Az ember nem számítana ilyesmire tőle." - mondta Ziggy.

Rajongó sztárok

Az ismeretlen dalokhoz maga Ziggy és a Marley család egyéb tagjai fognak vokálozni. A leletből újrakevert zene végeredményben hasonló lesz a Beatles akkor még élő tagjai által befejezett John Lennon felvételekhez, a Free As a Bird és Real Love című dalokhoz.

Ziggy szeretné, ha a közismert Marley-rajongó, Carlos Santana is játszana az új lemezen. A Marley család jelenleg a Universal Music-kal tárgyal a lemez kiadásáról.

Ziggy Marley egyébként továbbra is a zenészkarrierrel próbálkozik. Dragonfly című új albumán együttese, a Melody Makers nélkül, az RHCP tagjaival, Flea-vel és John Frusciantéval dologozott együtt.