Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újra összeáll Simon és Garfunkel

2003.09.10. 12:22
Harminchárom évvel szétválásuk után ismét együtt támadja a könnycsatornákat a szólóban is megasztár Paul Simon és Art Garfunkel. A popduó a közben eltelt évtizedek alatt néhányszor már zenélt együtt és félmilliós koncertet adtak a Central Parkban.
A Grammy-díjátadó ünnepség miatt kezdett ismét közös munkába Simon és Garfunkel, mivel a februári gálán előadták a The Sound of Silence című egykori megaslágerüket. Ám a lendület egészen egy koncertturnéig repítette őket. "Mivel úgy 10-12 évenként szoktunk turnéra indulni, azt hiszem, ez lesz az utolsó ilyen alkalom" - mondta Simon egy sajtótájékoztatón.

Sokan a zöldben

A zenészek 1970-ben, az egyébként sikeres Bridge Over Troubled Water című lemez megjelenése után váltak szét. Az érzékeny lelkű elsős gimnazisták örök kedvencei legközelebb 5 évvel később hallattak magukról, amikor egy kislemezt adtak ki. '81-ben tartották híres New York-i ingyenes koncertjüket, 500000 rajongó előtt a Central Parkban. Aztán két évvel később adtak néhány koncertet is, hogy legközelebb '93-ban tűnjenek fel néhány előadás erejéig.

A páros - a két fiú 11 éves kora óta ismerte egymást - a hatvanas években meghatározó popjelenségnek számított, olyan slágerekkel, mint a The Boxer, Mrs Robinson, vagy a Scarborough Fair.

A mostani, október közepén induló amerikai turné címe büntető, ráadásul erős Zorán-hatásról árulkodik: Régi barátok.