Lezuhant a Cirque du Soleil akrobatája

2007.11.16. 12:04
Felfüggesztették a Cirque du Soleil egyik műsorszámát, miután előadás közben zuhant le egy bolgár akrobata. Volt, aki az előadás részének hitte a balesetet.

A Cirque du Soleil egyik női akrobatája megsérült a Zumanity című előadás közben, miután elvesztette az egyensúlyát és öt métert zuhant, jelenti az AP. "Az állapota stabil, most kórházban ápolják" - nyilatkozta a társulat szóvivője a csütörtök esti előadás után, amit a Los Angeles-i New York-New York kaszinóban tartottak.

A huszonkilenc éves bolgár nő esés közben összeütközött egy másik akrobatával, aki szintén leesett az egyik színpad felé belógatott selyemről. A férfi csak kisebb sérüléseket szenvedett, és már kiengedték a kórházból.

Nem ez az első baleset

"Először azt hittük, ez része az előadásnak - nyilatkozta egy texasi nő a közönségből. - De elég keményen ütköztek, és rájöttem, hogy ez nem lehetett szándékos." Az előadást nem sokkal később be is fejezték, de addigra már többen hazamentek.

Ugyanennek a mutatványnak a próbája alatt már 2006-ban is lesérült egy nő. Ezért addig nem is mutatják be újra ezt a műsorszámot, amíg felül nem vizsgálják, mennyire biztonságos.