A németek unják a Rolling Stonest

2003.06.05. 11:34
Érdektelenség miatt féláron osztják a jegyeket a Stones németországi koncertjeire. Vihart kavart, hogy Hannoverben hajdani szélsőjobbosok lépnek fel az együttes előtt.
Szerda este a müncheni Olimpiai csarnokban adott koncerttel megkezdte idei európai turnéját a Rolling Stones. Bár az 1962 óta fennálló angol rockegyüttes kétórás "zenés tűzijátékkal" szórakoztatta a 12 ezer fős közönséget, a hírek szerint Mick Jagger énekes és társai 41 évi munkásságuk legjavából adtak ízelítőt, a Satisfaction című slágerüket pedig piros konfettizápor közepette játszották el, a német közönség nem rohamozta meg a kasszákat.

Őskor
Az irodák igy már a nyitány után jelentősen csökkenteni kényszerültek a jegyek árait. Berlinben például, amelynek Olimpiai stadionjában június 15-én lép fel az együttes, az elővételi helyeken szerda óta féláron lehet hozzájutni a Rolling Stones-belépőkhöz.

Mint egy szóvivő elismerte, a 80-120 euróba kerülő jegyek egyszerűen túl drágák voltak. Számos elővételi irodának a nyakán maradtak a megrendelt jegyek. (A Rolling Stones 1990-ben is fellépett a berlini Olimpiai stadionban, akkor egy jó jegy 65 márkába /33 euró/ került.)

A Focus Money értesülése szerint a kilenc németországi fellépés közül eddig csupán kettőre kelt el minden jegy. Így már semmiképpen sem teljesülhet az a célkitűzés, hogy az idei európai turné németországi bevétele 30 millió eurót hozzon a zenekarnak.

Bemelegítés a hajdani szélsőjobbal

Kisebb vihart kavart a hannoveri Rolling-koncertre kiválasztott előzenekar is. A terv szerint a német Böhse Onkelz együttes melegítené be a rajongókat az angol sztárok fellépése előtt. Emiatt az NDR2 rádióállomás csütörtökön bejelentette, hogy ezentúl nem csap reklámot a Rolling Stones hannoveri fellépésének.

A rádió közleménye szerint a vitatott német zenekar színre lépése "nem egyeztethető össze sem az NDR2 imázsával, sem annak zenei ízlésvilágával".

Az 1979-ben alapított Böhse Onkelz a 80-as évek közepéig szélsőjobboldali tartalmú szövegeket énekelt, később azonban az együttes elhatárolta magát ettől az irányzattól, "ifjúkori bűnbeesésnek" minősítve előző korszakát. Állításuk szerint újabban részt vesznek a rockzenével a jobboldal ellen mottójú rendezvényeken.