Amerikában az emberek fele akkor se menne egy darabig színházba, ha azok újranyitnának

2020.04.15. 08:26

A Shugoll Research nemzetközi marketingkutató cég készített felmérést Washington színházba járóinak megkérdezésével. Az emberek közel fele vonakodna visszatérni a színházakba még akkor is, ha az azokat bezáró rendeletek megszűnnének, írja az American Theatre. 

A helyi kutatás 2762 megkérdezettel zajlott, de az eredmények egész Amerika színházi életére nézve jelentősek lehetnek. Az derült ki ugyanis, hogy a washingtoni színházkedvelők

  • közel fele elővigyázatosságból még néhány hónapig várna, mielőtt újra színházba menne a kinyitások után,
  • és mindössze 25%-a érzi úgy, hogy a bezáró rendeletek visszavonása után egyből visszatérne a nézőterekre.

Mark Shugoll, a kutatás vezetője azt mondta,

Ez kiábrándító hír sok washingtoni színház számára, akik már amúgy is elvesztették a tavaszi és potenciálisan a nyári szezonjukat is. Sokan erős újraindulásra számítanak, hogy azzal tudják kompenzálni a járvány miatti lezárás alatt elszenvedett veszteségeket.

Kiderült a kutatásból az is, hogy a közönség megcsappanására nemcsak egészségügyi, hanem gazdasági okokból is lehet számítani. A megkérdezettek 27%-a érzi úgy, hogy a vírus után bekövetkező válság miatt ritkábban fog színházba járni, csak az emberek 13%-a gondolja, hogy sűrűbben. Összességében azonban

Az egészségügyi kockázat nagyobb tényező, mint a gazdasági.

A megkérdezettek 67%-a szerint döntő jelentőségű lesz ugyanis a színházba való visszatérésnél, hogy a koronavírus elleni vakcinát mikor fejlesztik ki. A felmérést április 8-9. között végezték el, Shugoll kiemelte azt is, hogy természetesen az emberek hozzáállása a járvány előrehaladásával változhat.