Divatos zenészek közös száma a 100 éves cípőért

2008.06.10. 11:12

Pharrell Williams a producere annak a dalnak, amiben Santogold és a Strokes énekese énekelnek a 100 éves Converse-cipő tiszteletére. "A Chuck Taylor ikonikus cipő, ikonikus a punkban, a rockban, és bizony a hiphopban is" – mondja Williams, miközben cipő van a lábán.

A közös nevező/kapocs köztünk és Santi White, azaz Santogold (róla egyszer már írtunk, lemezéről meg itt írtak), az Elite modellügynökség alapítójától és egy modell szerelméből született New York-i indie-rocker Julian Casablancas (róla egy ideje nem hallani túl sokat), valamint szuperrapper/producer Pharrell Williams között tehát a legendás cipő, meg ez az új popszám. A címe My Drive Thru, meghallgatható pl. ezen az oldalon, illetve mától elvileg letölthető erről, és bár dúdolni nem fogjuk, a későbbiekben biztos benyomódik majd a fejünkben az a play-gomb párszor, mondjuk amikor épp nem akarjuk.

A számhoz nemsokára videó is lesz, a Converse-kampány pedig folytatódik, szuperaktuális és divatos, de azért kicsit alter szereplőkkel, olyanokkal, mint pl. Does It Offend You, Yeah (ez egy együttes neve), a Fiery Furnaces, Kid Sister, vagy éppen a Gallows nevű feltörekvő hc-punk zenekar.

Egyébként a Converse a száz éves, a Chuck Taylor All Star még csak 91, Chuck Taylor pedig egy kosaras volt a tízes években, aki annyira megszerette a tornacipőt, hogy népszerűsíteni kezdte, és még állást is kapott a Converse-től, majd elnevezték róla a modellt. Később pedig a Ramones is ilyet hordott, csak elszakadt.