Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1%

Tom Jones 15 év után új lemezt ad ki

2008.09.17. 14:39
15 hozzászólás

Tizenöt év után jelentkezik új lemezzel Tom Jones. A walesi bányászból lett énekes olyan lírai dalokkal vált közönségkedvenccé, mint a Green, Green Grass of Home vagy a Delilah, ám erős hangja jól illett a "fekete" műfajokhoz is. Az új korong novemberben kerül a boltokba az AP jelentése szerint.

A 68 esztendős énekes új lemezének címe 24 Hours, s a korongon csaknem teljesen új dalok hallhatók majd. A stílusa "retrós", kicsit emlékeztet a botrányhősnő, Amy Winehouse sokszorosan kitüntetett Back To Black című albumára. A lemez producere a Future Cat társulás, amely többek között olyan mai sztárokkal dolgozott, mint Kate

Nash vagy Lil Wayn. Tom Jones hangja a régi, cseppet sem öregedett.

Maga az énekes nemrégiben azt nyilatkozta, hogy versenyben akar maradni, s az ismert angol szólással élve új anyaga "nem oldie, de goodie. Olyan dalokra gondoltunk, amelyek retrós hangzásúak ugyan, de újak. Még lobog bennem a tűz, s arra törekszem, hogy hangom a lehető legtermészetesebben szólaljon meg" - fogalmazott Tom Jones. Ő maga is utalt Amy Winehouse lemezére, amelyre fia hívta fel a figyelmét a Back To Black megjelenésekor.

Tom Jones több mint negyven éve van a pályán, több mint 100 millió lemeze fogyott világszerte. Nagy-Britanniában kezdetektől fogva hallatlanul népszerű, már első listavezető dala, az 1965-ben megjelent It,s Unusual is megvillantotta hangjának érzelemgazdagságát és hatalmas erejét. A hetvenes évektől kezdve egyre több soulos sikere volt, többek között a Detroit City, a Woman of Darkness, a St. James Infirmary Blues és sok más hasonló dala.

Míg Anglia és Európa a lábai előtt hevert, Amerikában nem tudott az élre törni - így volt ez a 2000-ben megjelent Reload című albumával is, amelyet ünnepeltek az öreg kontinensen, a tengerentúlon viszont ki sem adtak. Ez az énekes is számára is érthetetlen, hiszen Amerikában él és koncertjeinek jelentős részét is itt adja.