Termál rockandroll, fiatalok, svéd hardcore

2008.06.17. 11:24
Az Index fesztiválblogja

Az idén ötödik alkalommal megrendezett Azfeszt amellett, hogy az amatőr zenekaroknak nyújt bemutatkozási lehetőséget a nyári fesztiválszezon kellős közepén, remek hazai és külföldi profik is fellépnek rajta, közben pedig négy medencében lehet fürödni. Vannak még humoristák és dj-k is, illetve a Raised Fist nevű svéd csapat, ami pedig.

A négy napos fesztivált július 30. és augusztus 2. között rendezik Nyíregyházától 40 km-re, a Nyírbátori Gyógyfürdőben és a kempingben, innen a Termál Rock ’N’ Roll szlogenje is. A koncertek négy színpadon folynak, ebből pedig csak az egyik rock-, illetve metálszínpad, a többi hármon más műfajoknak is lehet ám örülni, a négy nap alatt fellép számos magát megbecsülő magyar nemmetál-zenekar, lesz Kaukázus, PASO, 30Y, meg lesz Bëlga, Moog, Neo, remek folkbandák is, Kerekes Band meg Parno Graszt például, illetve lemezlovasok, Palotai, Sanyiman és Ludmilla, no meg az Anima dj-k. De ez nem minden.

A Headbangers Ball rockszínpadán meg a hazai metál, rock és punk meghatározó együttesei mellett (Prosectura, Superbutt, Cadaveres, Blind Myself, Moby Dick, Alvin és a mókusok stb.) fellép többek között a brit és eszelős Architects, a kaliforniai hc-punk-csapat, a Death By Stereo, meg a svéd Sonic Syndicate. Illetve a legújabb leszervezett együttes a Raised Fist, amely a Rage Against The Machine Know Your Enemy című számából vette a nevét, svéd, és kíméletlen hardcore-t játszik immár 15 éve, tessék. A fesztivál egyik fő mozgatója emellett a tehetségkutató, amit minden évben megrendeznek, az idei zenekarok listája itt olvasható, a részletes program pedig itt. A négy napos bérlet július 13-ig 7000 forint, a a napijegy a helyszínen 3300 forint.