Szőke András kiköt Balatonföldváron

2008.07.01. 10:52
Az Index fesztiválblogja

A Balatonföldvári Szabadtéri Színház már harmadik alkalommal várja programokkal azokat, akik nem csak napozni, fürdeni, és lángosozni szeretnének a Balaton déli partján. Hanem szeretnének valami mást is. Ez a Kultkikötő. 

A KoMa (Kortárs Magyar) színtársulat, nevéből is következően kortárs magyar irodalmi szövegeken keresztül próbálja saját generációjának helyzeteit, szerepeit bemutatni. A Kulturális Kikötőben (a Fidelio-Súgó legjobb 30 év alatti színésznek járó díját elnyert) Plazma című előadását (július 3.) és az Idill (július 2-3.) előadását mutatja be.

Kabaréműsorral jelentkezik a kaposvári Csiky Gergely Színház. Vonós Négyes című előadásukban például Hacsek és Sajó is színpadra lép (július 11-12.). Pataky Ági koreografálta táncelőadás, A katona története, Igor Sztravinszkij zeneszerző és a Charles-Ferdinand Ramuz regényíró alkotása július 18-án lesz látható a Kikötőben.

Szőke Andrást nem kell bemutatni, a stand up comedy műfaját meg szintén egyre kevésbé. Ilyenek lesznek július 20-án. Szőke Andráson kívül Gubás Gabi is a Kikötőben van. Ami a színházat illeti, a Kikötő utolsó állomása Vári Éva Piaf című önálló estje. A szabadtéri színpadon július 26-án megismerhetjük Edith Piaf életét, és a világhírű sanzonokat. Előbbit a művésznő alakításának, utóbbit a Budapesti Kamaraszínház zenekarának köszönhetően.

Koncertekből is lesz bőven. A fesztivál a közkedvelt Zagarral nyitott múlt hétvégén, július 19-én Gerendás Péternek és zenekarának lesz koncertje, a Cotton Club Singers július 25-én, KISTEHÉN Tánczenekar július 27-én este lépnek fel.

Kultkikötő állandó, sőt ingyenes programokkal is várja a Balatonnál nyaralókat. Lehet nézegetni kortárs művészek (Horváth Roland, Kőrösy Attila, Krizsán Zoltán és Papageorgiu Andrea) festményeit. (Lechner Közművészeti Galéria Alapítvány) és lesznek filmek minden kedden és szerdán este 9-től. A gyerekeknek kézműves foglalkozásokat is biztosítanak a szervezők, minden nap.

Programokról részletesen: http://kultkikoto.hu/index.php?id=1847&cid=23323

Jegyvásárlásról bővebben: http://kultkikoto.hu/index.php?id=1848&cid=23330