Többszörös áron veszik a jegyeket a neten

2008.07.10. 15:55
Az Index fesztiválblogja

Hivatalosan már sehol nem lehet pénteki és szombati jegyet kapni a Balaton Soundra, így a különböző aukciós és hirdetési szájtokat ellepték a jegyüzérek, és persze azok, akiknek minden pénzt megér néhány nap a fesztiválon.

A netes hirdetési szájtokon a naívabbak még tízezer forint körüli áron szeretnének pénteki vagy szombati jegyet vásárolni, az elszántabbak azonban 15-20 ezer forintot is hajlandóak kifizetni egy darab jegyért. Összehasonlításként, a hivatalos ár elővételben hétezer, a helyszínen kilencezer forint volt. Olyat is találtunk, aki két pénteki és két szombati jegyért kifizetne 65 ezer forintot. A hetijegy mai árfolyama 35 ezer forintnál indul (elővételben 17 ezer, a helyszínen 20 ezer forint volt a hivatalos ár). Illetve sokan pénteki jegyet cserélnének szombatira, vagy éppen fordítva.

Szerencsésebb helyzetben van az, aki inkább megszabadulna a jegyétől. Már csak azt az árat kell jól belőni, amennyiért meg is vennék tőle a felesleges jegyet. Az eladók a napijegyet többnyire 20-25 ezer forintért adnák el.

Úgy tudjuk, hogy a helyszínen 40-50 ezer forintért kínálnak hetijegyeket.