Sörolimpia a legkisebb magyar településen

2008.08.19. 15:41
Az Index fesztiválblogja

Sörolimpiának ad otthont Megyer, Magyarország legkisebb települése augusztus 29-én és 30-án. Hordóemelgetés és -gurítás, sörivó-, illetve -kóstoló verseny is lesz a kétnapos fesztiválon, ahol 12 fajta sört lehet majd fogyasztani. A házak udvarában büfék, pubok, kézműves vásár és játszóház várja az érdeklődőket. A zsáktelepülés határában fedett színpadot és nézőteret állítanak fel, ahol 15 zenekar lép majd fel, többek közt a Snake Heart, a Tirpunk, a The Grenma és a Zorall.

A rendezvénynek otthont adó Megyer az ország legkisebb települése. 25 ház sorakozik a főút két oldalán, közülük 15 lakatlan. A legfrissebb adatok szerint hivatalosan 43 lakója van az apró faluak, ám közülük alig tízen élnek itt.

"Akiknek nincsenek nagyobb igényei, külön erre a célra kitakarított, illetve kialakított fészerben aludhatnak, ha hoznak magukkal hálózsákot – mondta a főszervező, Lévai-Hangyássy László. – A kempingben sátor felállítására van lehetőség, de aki komfortosabb körülmények között szeretne lakni, a tíz kilométerre lévő Sümegen talál magának szállást. Minden program ingyenes, ahogy a parkolás, a fészer és a kemping is. Az étel- és italárakat pedig próbáltuk minél alacsonyabban tartani."