Ma kezdődik a fesztiválszezon

2009.05.28. 14:44 Módosítva: 2009.05.28. 14:45
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
Hobo original, Kisp
Tovább »
Napijegy
2100 Ft
Bérlet
2100-2600 Ft
Sátorozás
van, b
Sör
300 Ft
Lángos
250 Ft
Extrák
p
 

Akár jöttök akár nem, mi ma elindulunk. Megyünk Várpalotára, hogy megnézzük milyen is az a Pannónia Fesztivál, mert azt mondják olcsó (mondjuk ez tény, legalábbis ha a belépőket nézzük), és nagyon hangulatos is, ráadásul csak magyar zenekarok lesznek terítéken (na jó, egy szlovák ismegfordul majd ott ), viszont azoknak a színe java, még olyanok is fellépnek, akik ezt már vagy nagyon régen tették (Nyers), vagy nem ilyen formában csinálták az utóbbi időben (Hobo Blues Band).

A szikár adatokat nézve három kilométer villanyvezetéket, két kilométer kerítést, 200 méter kordont és 4 színpadot telepített az ott dolgozó 150 ember, de még közben kialakították 2500 zsáknyi homokból a plázst is, ami a strandsportoknak, illetve a wakeskate-bemutató 300 köbméteres medencéjének ad helyet. Reméljük az utóbbiaknak nem tesz be az időjárás, amit jelenleg még nem éppen a legjobbra jósolnak, de legalább minden fesztiválozó kapásból edződik is kicsit a további nyári megpróbáltatások ellen.

A jegyvásárlók amúgy csütörtökön 15 órától léphetnek be a Fesztivál területére. A szervezők kérik, hogy a biztos bejutás érdekében a kijelölt helyeken, azaz a lottózókban, a Ticket Express jegyirodáiban, illetve a fesztivál bejáratánál felállított pénztárakban vásároljanak belépőt a fesztiválozók. Jegyértékesítés nem folyik sem a fesztivál bevezető útján, sem Várpalota vonat- és buszpályaudvarán, sem a város egyéb területein. Az utóbbi mondat óvatos célzás akart lenni arra, hogy garázda emberek megpróbálhatják majd, úgymond, megtéveszteni a (már) nem annyira képben lévő bulizni vágyókat, és esetleg belépőjegy helyett értéktelen papírdarabot adnak el nekik.