Megnőtt a Campus Fesztivál

2009.06.03. 11:39 Módosítva: 2009.06.03. 12:09
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
CAMPUS Fesztivál
Debrecen, Nagyerdő, júl. 22-26.
Részletes programok a Port.hu-n
A fesztiválról
The Rasmus, Madcon, Shantel, Tankcsapda
Tovább »
Napijegy
4500-4800 Ft
Bérlet
11500-12500 Ft
Sör
330 Ft.
Lángos
300 Ft.
 

Idén is les Campus Fesztivál, amelyre az elmúlt évben a zord időjárás ellenére is 27 ezren látogattak el.

Madcon press03

A rendezvény az évek során folyamatosan bővült, névváltozáson esett át. 2002-2006. között Vekeri-tó Fesztiválként indult, majd 2007-ben – elnyerve a rendezés jogát – az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját (EFOTT) szervezték a Debrecentől néhány kilométerre található, gyönyörű természeti adottságokkal rendelkező helyszínen. 2008-tól a rendezvény új elnevezése: Campus Fesztivál, melyet 2009-től – a város és az egyetem támogatásával - a debreceni Nagyerdőn rendeznek meg.

Július 22-26. között már hét külföldi sztár jelenléte is biztos a hazai produkciók mellett. A programok között a humor nagyágyúi is szerepelnek, több dumaszínházas előadó fellép, de lesz szabadtéri mozi, sőt különböző sport és művészeti ágak is várErdőbe ák a látogatókat. A helyszín gyönyörű, és ingyenes a strand.

Világhírű előadók

Július 23-án Debrecenbe érkeznek a világhírű finn rockerek, a THE RASMUS (FIN), és először hallhatják a hazai rajongók július 25-én komplett zenekari kísérettel a norvég MADCON világslágereit, melyek még most is a toplisták élén állnak! Angliából várható a két, mai zenei trendekbe illeszkedő electropop-zenekarban, a Hot Chip-ben és az LCD Soundsystemben is tagként szereplő AL DOYLE (HOT CHIP) dj-szettje; a kilencvenes évek anarcho-pop slágergyárosa, a CHUMBAWAMBA akusztikus folk-koncertje és a pörgős electro és drum 'n' bass bulit ígérő E-Z ROLLERS produkciója. Kapunk egy hatalmas, élő hangszeres balkáni őrületet is a Disco Partisani előadója, a frankfurti SHANTEL & Bucovina Club Orkestra (D) jóvoltából. Az elektronikus vonalat tovább erősíti a LONDON ELEKTRICITY (UK) bulija, valamint a fesztivál chill-out sátrában hangulatos fellépésre készül a legendás Ninja Tune kiadó üdvöskéje, az UP, BUSTLE AND OUT.

Budapest B r- press

A Campus Fesztiválon természetesen jelen lesz a hazai élvonal is. Először itt fesztiválozik a Száztagú Cigányzenekarból ismert prímás, Farkas Róbert szórakoztató formációja, a Budapest Bár. Varázslatos éjszakát hoz Szalóki Ági Karády Katalin estje, vagy a népzenét kitűnően képviselő Csík zenekar. Hazai pályán zúz a Tankcsapda, szokás szerint eljön a Kispál és a Borz és mindig különleges fellépést ígér a Quimby!

További „hungarikumok" a teljesség igénye nélkül: Zagar, Péterfy Bori, Depresszió, Ossian, 30Y, Irie Maffia, Kowalsky meg a Vega, PASO, Ganxsta Zolee és a Kartel, Korda György és Balázs Klári, Dévényi Tibi bácsi, Ladánybene 27, Palotai, Deák Bill Blues Band, Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi. "

A koncertek, sport- és kulturális programok mellett szórakoztató, humoros előadásokkal is várja a fesztiválozókat a Stand Up Dumaszínház! A 3 nap alatt 6 stand up-os adja majd a hangulatot, bemutatni nem igazán kell őket, hiszen az elmúlt három évben többször is nagy sikert arattak a debreceni Lovardában.

A napijegy június 31-ig 4500, a helyszínen 4800 forintba kerül. A négynapos bérletért június 15-ig 11 500, később 12 500 forintot kell fizetni.