Büdös cipők a Balaton Music Wave-en

2009.06.16. 07:54 Módosítva: 2009.06.17. 10:20
Az Index fesztiválblogja

Világsztárok és büdöscsuka bajnokság – mindez a Balaton Music Wave fesztiválon július 9-10-11-én a Zánkai Ifjúsági Centrumban, amit a tavalyi, teltházas Balatone fesztivál kapcsán már jól ismerhet a fesztiváljáró közönség.

Epica

A nyitónapon az európai Tarantino-bulik egyik rendszeres vendége, az orosz Papamobile lép majd fel. Pénteken az osztrák metalcore The Sorrow veszi birtokba a színpadot, akik a Nova Rock, a Wacken és a Rock Hard fesztiválok között hazánkat is útba ejtik. Ugyancsak pénteken Joe Satriani, gitárlegenda egyik legkedvesebb tanítványa, a californiai születésű Geoff Tyson próbálja majd lekötni a közönséget. A szombati nap sztárfellépője pedig a szimfonikus metálban érdekelt holland Epica lesz. A csapat új dupla koncertalbuma, a The Classical Conspiracy a tavalyi miskolci, nagyzenekarral kiegészült koncert anyagát tartalmazza.

Rajtuk kívül a Nagyszínpadon lesz Tankcsapda, Hooligans, Magna Cum Laude, Subscribe, Road és Depresszió, a Rockszínpadon Bridge To Solace, Blind Myself, Pokolgép, Prosectura, The Idoru, Neck Sprain, Kaukázus, Takáts Eszter & a GumiZsuzsi és Rómeó Vérzik. A Világzenei Színpadon pedig olyan előadók játszanak majd, mint a Korai Öröm, a Napra, a Maszkura és a Tücsökraj, az Úzgin Üver, a Testi Egyenleg, a Club Era és a Vágtázó Csodaszarvas.

Esténként Táncdalfesztivál és Vízimozi a Balaton-parton, az I. Országos Büdöscsuka Bajnokság során pedig a legzordabb kipárolgású lábbeli tulajdonosa többszázezres nyereménnyel lesz gazdagabb.

A fesztiválra a napijegy elővételben 3900 forint.