Herelanden át felfedezni az orfűi fesztivált

2009.06.18. 23:34 Módosítva: 2009.06.24. 23:37
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
Kispál, Quimby, HS7, PUF
Tovább »
Napijegy
2900-3000 Ft
Bérlet
6500-7500 Ft
Sátorozás
500 ft 3 napra
Sör
280 Ft
Lángos
250 Ft
 

Kezdjük a ténnyel: ez egy remek fesztivál. Kicsi, hangulatos és semmi nyoma a görcsös akarásnak, ami a többit jellemzi, ezért kérünk mindenkit, hogy ne tegye tönkre azzal, hogy eljön ide. Fishing on Orfű Herelanden keresztül a meztelen seggű rocksztárig.

A Fishing on Orfűt a MagyarHERElanden keresztül lehet megközelíteni, ami már önmagában a szexuális katarzist ígéri, nem beszélve arról, hogy a Pannónia Volán tömött buszokkal hozza a helyes, vidámságra kész fiatal lányokat. A sok, nagyra nőtt fesztivál között tényleg kénytelenek vagyunk az emberi jelzőt használni erre az orfűi kísérletre, amit másodszorra gründolt össze Lovasi András és Rátgéber László, utóbbi kimentette a szörny karmai közül Kispál Andrást. Néhány órája érkeztünk becseresznyészve, és valami önfeledt jókedvvel találkoztunk az itteni egyszerűségben. Az egészet áthatja valami kedves és frivol középiskolai hangulat, mindenki segítőkész: például a sátrunkat egy olyan betonos helyre kellett volna letenni, amibe ember nem állít bele semmit. Egy pillanat alatt kaptunk egy rendes füves helyet (Pál utca 179 és 180 előtt a twitteres sátornál). Jó pont.

Az orfűi tó nagyon közel van, bár megfogadtuk, hogy nem lépünk ki a kemping területéről, de úgy tűnik kell. Amit mindenképpen szükséges hozni, ha mégis tönkre akarjátok tenni a fesztivált:

  • wcpapír, mert a nedves törlőpapír kevés ide
  • papucs, mert a lábgombát jobb elkerülni (meg ne terjesszétek)
  • meleg ruha, mert este hűvös van
  • szúnyogvédő, mert ezt indokolni sem kell
  • zárt cipő, mert a pipellőkben fejre esés lesz
  • fokos, mert dimbes-dombos
  • könyök- és fejvédő, mert vannak veszélyes szakaszok
  • elemlámpa, mert iszonyú sötét van
  • fürdőruha, mert csak szombaton lesz szar idő

A Fishing On Orfű Müller Péter Sziámija, Lovasi András kisbusszal érkezett pont akkor, amikor mi, majd később öltönyben sétált a Budapest Bárra. Holnap megpróbáljuk elkapni, hogy elárulja a miértet és a hogyant. Kis túlzással itt mindent lehet látni egy pontról. Mi azon a ponton állunk.

Az árakat gyorsan felmértük: úgynevezett Mozgóárakkal dolgoznak, vagyis kétszer ugyanazért ugyanannyit nem fizettünk (fröccs 360-420 Ft), a Rézangyal pálinka 400 és 800 adagtól függően, a sört kis hibaszázalékon mérik. A lángost külön kérésre szívesen adják sok tejföllel+sajttal (450 Ft), a zsíros-húsos dolgok (400 Ft/10 dkg), kolbász mustárral 400 körül.

A pénteken Orfűre utazóknak jelentjük, hogy a kemping klozettjei és fürdői normálisak, és mindenképpen összehasonlíthatatlanul színvonalasabban a Sziget Toitoi-falainál. A kezdeti lelkesedésünket most indulunk lemérni a koncerteken, bár meg sem lepődtünk azon, hogy a híresnek tűnő Kolin zenekar énekese, a Coollista első helyezettje Converse-cipőben, tökig meztelenül autózik a turnébusszal.

Külön köszönet Belényi Zoltánnak a remek címlapképért.